Az ősz beköszöntével egészségünk védelme és megóvása külön figyelmet igényel, így a Kiskőrösi Óvodák minden tagóvodája az „Egészséges, mint a makk” témahét keretein belül hívta fel a gyerekek figyelmét az egészség védelmére, fontosságára, lehetőségeire.

A hét számos színes tevékenysége közé sorolható a témahetet lezáró vendégelőadó: Sutus Etelka előadása, aki két mentős társával egy nagyon interaktív előadást tartott arról, mi a teendő, ha baleset éri egy társukat. A Kőrisfa Óvoda két nagy csoportja (Okos bagoly és Dominó), emellett a Szücsi Óvoda és az Erdőtelki Óvoda nagycsoportosai láthatták, hogyan látják el a mentősök, hogyan vizsgálják meg a sérült gyermeket, ha hívják őket.

Sutus Etelka és a kiskőrösi mentősök igazán interaktív előadást tartottak a gyerekeknek
-Hirdetés-

Egy szerepjáték keretein belül megtörtént a „baleset”. Ezt követően egy felnőtt segítsége mellett hívtuk a mentőt, aki végig tapogatott egy bátor önkéntes „sérültet”, majd megfelelő rögzítést követően elszállították.

Volt bátor önként jelentkező a szimulációra

A gyerekek megtapogathatták a rögzítő eszközöket, a felszerelést. Ezt követően megismerkedtek a helyes újraélesztés technikájával pár macin keresztül, hogy ha ilyen szituációt látnak, ne essenek kétségbe, tudják azt, miről van szó.

Az újraélesztést is gyakorolhatták

A tevékenység lezárásaként az óvodapedagógusok is kaptak egy kis emlékeztetést a helyes újraélesztés technikájáról, mialatt a gyerekek segítők közreműködésével megtanultak egy dalt az egészségről, emellett víz segítségével demonstrálták mi történik, ha tüsszentés közben nem tesszük a szánk elé a kezünket, vagy akár nem mosunk utána kezet.

A helyes kézmosás szabályairól is szó esett

Az egészséghét záró tevékenységét követően a gyerekek kiszellőztették a fejüket a ragyogó napsütésben, miközben az óvoda középső-, és nagycsoportjai egy közös sétát tettek, ahol egy gyümölcskosárral színesítették Kiskőrös főterét.

Kapcsolódó cikk
A Kőrisfa Óvoda is csatlakozott a Világ Gyalogló (Hó)Naphoz
A Kőrisfa Óvoda is csatlakozott a Világ Gyalogló (Hó)Naphoz
A gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet a Világ Gyalogló (Hó)Nap, amely keretében egész októberben országszerte számtalan  rendezvényen sétálhatnak,...

A szöveget és a képeket a Kőrisfa Óvoda munkatársai készítették. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS