Több, mint tíz éve szervez Halloween bulit a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola angol munkaközössége. Vágvölgyiné Jaksa Mónika, a munkaközösség vezetője mesélt a program céljairól, részleteiről.

-Hirdetés-

Milyen céllal jött létre eredetileg a Halloween buli?

Elsősorban azért, hogy ne csak iskolai keretek között találkozzanak a gyerekek az angol nyelvvel. Ismerkedjenek meg az angolszáz szokásokkal, és kedvet kapjanak a tanuláshoz.

Rémisztő, de ehető ételek standja

Kik vesznek részt a szervezésben és a megvalósításban?

A program gerincét az angol munkaközösség tagjai találják ki. Aminné Szabó Ildikó, Malustyik Edit, Turóczy Anita, Vlcskó Dávid és én. Lengváriné Bárány Mária, nyugdíjas kolléganőnk készíti a dekoráció java részét évek óta. Az utóbbi hetekben zajló tökgyűjtő akcióval a diákjaink is hozzájárultak a hangulatos díszítéshez. A buli előtti csütörtökön, dekoráló délutánon öltöztették ijesztő díszbe az iskola auláját.

Vágvölgyiné Jaksa Mónika, Malustyik Edit, Turóczy Anita, Aminé Szabó Ildikó (balról jobbra)

Mi a Halloween buli forgatókönyve?

Természetesen mindenki – a gyerekek és a pedagógusok is – jelmezben érkezik. Sorversenyekkel kezdünk. Ebben az évben, mivel a járványügyi helyzet miatt csak a felső tagozat fele vesz részt a programon, többféle feladattal készülünk, mint a korábban. A sorversenyt a kollégák vezénylik le. A közszolgálatot végző kilencedik évfolyamos segítőkkel együtt mi biztosítjuk a technikai hátteret a játéktér átrendezésében.

Tökfaragásban az osztályokból két-három diák vesz részt. Illetve mindenki rémisztő, de ehető ételekkel készül, melyeket ki is állítunk. Az eredményhirdetés után büféként üzemel az ebédlőnk, ahol ezeket a finomságokat eszik meg a gyerekek.

Hogyan alakul a pontozás osztályonként?

Minden csapat szerez pontokat a sorversenyeken, a tökfaragáson és a rémisztő, de ehető ételek standján. Majd ezeket összesítve születik meg évfolyamonként a végleges eredmény.

Mit lehet nyerni a Halloween bulin?

Az eseményhez illő, rémisztő gumicukrokat.

Vágvölgyiné Jaksa Mónika ezúton is köszönetet mond az angol munkaközösség tagjainak, azoknak a kollégáknak és szülőknek, akik hozzájárultak a buli sikeréhez.

A Bem iskola aulájában fényképezni olyan volt, mint gyerekkoromban végigmenni a Vidámparkban a szellemvasúton. Azzal a különbséggel, hogy itt minden boszorkány, csontváz, szellem, véres sebesült vidáman mosolygott.

A Halloween buli fergeteges discoval zárult. A zenét a visszatérő öregdiákok szolgáltatták.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (141 db kép)
MEGOSZTÁS