Kiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata 2020. évben nyújtott be pályázatot a hagyományok bemutatását szolgáló, kisebbségek közösségeinek aktivitását erősítő tevékenységek támogatására, amely kedvező elbírálást nyert.

-Hirdetés-

A pályázat megvalósításához a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a TOP-7.1.1-16-HESZA-2020-01887 projekt keretein belül 2 775 483 Ft támogatási összeget biztosított.

A pályázat megvalósítása során a megítélt támogatásból Kiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata két rendezvényt valósított meg és a rendezvények megvalósításához eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt. Első rendezvényük alkalmával a Szlovák Tájházban hagyományos tevékenységeket (mint a szappanfőzés, halenka és kékfestő terítő varrás) mutattak be. 

Ezt követően, második rendezvényük, egy kiállítás keretén belül, az érdeklődők számára lehetőséget biztosított a Hagyományok házában a hagyományos szlovák berendezések és viseletek megismerésére.

A rendezvények alkalmával fellépett a Szlovák Népdalkör és Citerazenekar megismertetve a résztvevőket a szlovák népzenei hagyományokkal.

A rendezvények lebonyolításához szükséges eszközök- asztalok, vendéglátáshoz szükséges eszközök, valamint egy citera és citeratok beszerzése is megvalósulhatott a pályázat keretein belül kapott támogatásból.

A projekt sikeresen és eredményesen  lezárult, a résztvevők széleskörűen megismerhették a szlovák hagyományokat.

További információ kérhető:

Györk Ernőné– elnök
Kiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.

Sajtóközlemény

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (12 db kép)