Szeptemberben a felnőtt korosztálynak szóló programok mellett a gyermekek egészségnevelése és mozgásfejlesztése ismét nagy hangsúlyt kapott.

Az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével szeptemberben két alkalommal lehetőséget kínált Lajkóné Kovács Regina védőnő a már totyogó kisgyermekek részére, hogy ingyenes Csiri-biri tornáján ugrándozzanak és hatalmasat mókázzanak szüleikkel, nagyszüleikkel és kortársaikkal.

-Hirdetés-

A torna egy olyan 45 perces örömteli foglalkozás, melyen a kismanók a szokványostól eltérő mozgásformákkal és izgalmas mozgásfejlesztő játékokkal, eszközökkel ismerkedhetnek meg, mely fejleszti a gyermekek figyelmét, egyensúlyérzékét, koordinációs készségét, ritmusérzékét, zenei hallását és társas kapcsolatait. Megfigyelhető, hogyan viselkednek a gyerekek társaságban, hogyan reagálnak váratlan helyzetekre, képesek-e irányított gyakorlatokat végrehajtani, valamint figyelmüket rövidebb ideig egy bizonyos dologra összpontosítani.A foglalkozások során, miközben észrevétlenül fejlődik mozgásuk nyitottabbá válhatnak a közösségük iránt, gyerektársasághoz szokhatnak, bátrabbá és kezdeményezőbbé válhatnak.

Az órákra, a Petőfi Sándor Művelődési Központba 1 és 4 év közötti, járni tudó, izgő-mozgó gyerekeket vár Regina. Az EFI szervezésében november folyamán még két alkalommal, szerdánként szeretnének ingyenes „Csiri-biri” tornát tartani.

Szeptember utolsó szombati napján került megrendezésre Kiskőrös Sportágválasztó rendezvénye. Az esemény során az általános iskolás gyermekek különböző sportágakkal ismerkedhettek meg és próbálhatták ki a Városi Sporttelepen. Irodánk is kitelepült az esemény alkalmából Szlávik-Kupán Emese dietetikussal, aki az egészséges táplálkozás alapelveiről és teljesítményfokozó sporttáplálkozásról tartott előadást a résztvevőknek. Az előadás után sokan részt vettek állapotfelmérésünkön, ahol a testösszetétel mérés során információkat kaphattak testük izom-zsír arányáról, valamint a szervezetük alap kalóriaszükségletéről. Ezután Emese az eredményeket kiértékelve hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket. Testösszetétel mérésre az EFI Irodában is lehetőséget kínálnak telefonos egyeztetést követően. Aki pedig szeretne hosszú távon változtatni életmódján; egészségesebben étkezni és rendszeresen mozogni, az rendszeres méréssel könnyedén nyomon követheti a változást.

Kapcsolódó cikk
Városi Sportnap volt Kiskőrösön
Városi Sportnap volt Kiskőrösön
A rendszeres mozgásra és az egészséges életmódra hívta fel a figyelmet a szeptember 25-én Kiskőrösön megtartott Városi Sportnap. A program...

Ha pedig igazán fontosnak tartja az egészséges életmódot, és szeretne javítani teljesítményén és regenerációján, szeretettel ajánlják az alábbi programot október 29-én, ahol a légzés kerül a középpontba.

Aktuális programjaikról folyamatos tájékoztatást nyújtanak Facebook oldalaikon  és kihelyezett plakátjaikon, valamint érdeklődhetnek az alábbi telefonszámon: 78/415-920 vagy személyesen az EFI irodában.

Szlávik-Kupán Emese dietetikus, László Luca EFI-koordinátor és Jaszanovics Dóra EFI-irodavezető (VIRA.HU – archív fotó)

Szöveg, képek: Jaszanovics Dóra, EFI-irodavezető

MEGOSZTÁS