2021. október 20-án újra ülésezett Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Az ülést több tájékoztató is színesítette: meghallgatták Font Sándor országgyűlési képviselő éves munkájáról szóló tájékoztatását, amit 2006 óta minden évben megtesz. Emellett a háziorvosi hétközi, valamint hétvégi ügyeletéről szóló tájékoztatás is elhangzott.

-Hirdetés-

Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője arról tájékoztatott, hogy körülbelül egy évre nyúlik vissza az időben annak az egyeztetési folyamatnak a kezdete, amely közte és Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere között zajlik: a megbeszélések középpontjában a Városi Sporttelep felújítása áll, tájékoztatott Font Sándor az október 20-i kiskőrösi képviselő-testületi ülésen.

Kapcsolódó cikk
Hamarosan megérkezik a döntés: felújítják a Városi Sporttelepet
Hamarosan megérkezik a döntés: felújítják a Városi Sporttelepet
Körülbelül egy évre nyúlik vissza az időben az az egyeztetési folyamat kezdete, amely Font Sándor országgyűlési képviselő és Domonyi László,...

Az országgyűlési képviselő a város fejlesztéseit érintő bejelentései a Sporttelepnél nem álltak meg: heteken belül elindulhat a Wattay új sportcsarnokának a kivitelezése is. A honatya kiemelte: már csak órák kérdése és megjelenik az a kormányhatározat, amely az új létesítmény megépítésére, mintegy 900 millió forint költségvetési biztosításáról szól.

Kapcsolódó cikk
Heteken belül megkezdik a Wattay új sportcsarnokának építését
Heteken belül megkezdik a Wattay új sportcsarnokának építését
Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője az október 20-i kiskőrösi testületi ülésen nagy bejelentést tett a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum...
Font Sándor országgyűlési képviselő Franczia Lászlóval, a KSZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium intézményvezetőjével is egyeztetett

A honatya tájékoztatásában a térségben lévő utakra is kitért, melyek kapcsán bejelentette: hamarosan tapasztalhatják az arra közlekedők, hogy rövidesen elindulnak Kaskantyú és Tabdi felé is az útfejlesztések.

Kapcsolódó cikk
Vége a zötykölődéseknek: Tabdi és Kaskantyú felé is megújulnak az utak
Vége a zötykölődéseknek: Tabdi és Kaskantyú felé is megújulnak az utak
Mint arról a korábbiakban beszámoltunk, folyamatosak a kiskőrösi térségben lévő útfelújítások. Elkészült az 53-as, Kiskőröst Soltvadkerttel összekötő szakaszának a kivitelezése,...

Mint arról korábban beszámoltunk, 2021. október 15-én pénteken megtörtént Kiskunhalason a Budapest-Belgrád vasútvonal ünnepélyes alapkőletétele, mellyel megkezdődött a beruházás kivitelezése. Ennek kapcsán Font Sándor arról tájékoztatott, hogy a beruházás új dimenziót fog nyitni a kiskőrösi térségben élők számára.

Kapcsolódó cikk
Font Sándor: „Új dimenziót nyit a kiskőrösi térségben élők számára a gyorsvasút”
Font Sándor: „Új dimenziót nyit a kiskőrösi térségben élők számára a gyorsvasút”
Mint arról korábban beszámoltunk, 2021. október 15-én pénteken megtörtént Kiskunhalason a Budapest-Belgrád vasútvonal ünnepélyes alapkőletétele, mellyel megkezdődött a beruházás kivitelezése....

Az Emergency Service Egészségügyi Szolgáltató Kft. 2007. december 1. óta látja el az ügyeleti tevékenységet Kiskőrösön. Dr. Rus János ügyvezető a testületi ülésen elmondta, hogy a tavalyi évi szakellátást erősen befolyásolta a covid helyzet, de az akadályokat sikeresen vették. Ez jó hír annak fényében, hogy mind a háziorvosok, mind a „külsős” orvosok leterheltek voltak. Mint elhangzott, tavaly – az előző évek számaihoz hasonlítva – sokkal kevesebben keresték meg az ügyeletet, de telefonos tanácsok érdekében többen hívták a szolgáltatót. Domonyi László polgármester elmondta, hogy a Kiskőrösieknek tudni kell, hogy amennyiben bármi gond és panasz felmerül az ügyeleti ellátással kapcsolatban, akkor azt az önkormányzat felé lehet és kell jelezni. A polgármester kifejtette, hogy a városban az elmúlt időszakban két ilyen eset volt, melyeket tovább küldtek a szolgáltató irányába, és kivizsgálásra kerültek. Tehát egy valós panaszkezelő rendszerről beszélünk, tette hozzá a város első embere.

Dr. Rus János, az Emergency Service Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezetője

A képviselők módosították a költségvetést is: elhangzott, hogy 2021-ben az iparűzési adó mértéke csökkentésre került, mely adóbevétel kieséshez támogatás érkezik az államtól 182 millió forint összegben. E támogatás első részlete a nyár folyamán már megérkezett, míg a második folyósítás október végén válik esedékessé.

Megalkotásra került a közművelődésről szóló rendelet is, mely döntés célja a művelődő közösségek létrejöttének elősegítése, azok működésének támogatása.

A hulladékgazdálkodást érintő napirendi pontban a polgármester elmondta, hogy a kiskőrösi hulladékudvar működését a covid ideje alatt a szolgáltató leállította, de köszönhetően a folyamatos egyeztetéseknek és tárgyalásoknak mára annak működése jónak mondható. Domonyi László kifejtette: ehhez nagyban hozzájárul az a döntés is, hogy Kiskőrös Város Önkormányzata – testületi engedéllyel – egy külön konténert finanszíroz. Elhangzott, hogy ezért nem fordul elő soha, hogy megtelik a hulladékudvar.

Körforgalom kialakítására irányuló kérelmet nyújtott be az önkormányzat a Magyar Közúthoz, tájékoztatott Domonyi László a testületi ülésen. Az új közlekedési „csomópont” a tervek szerint a Penny Market -Dózsa György út- Klapka utca kereszteződésében kerülne kialakításra. Mint elhangzott, az üggyel már Font Sándor országgyűlési képviselő is foglalkozik. A polgármester hozzátette, hogy a képviselő közreműködésével elérheti a város, hogy megépüljön az új körforgalom.

Emellett tervben van még egy körforgalom kiépítése is a városban: a piacnál, azaz a Bajcsy-Árpád utcák kereszteződésében kerülne kialakításra az új forgalmi rend a tervek szerint. Domonyi László kifejtette: amennyiben ez a két körforgalom megépülne, akkor ezek segítségével a belterületi közlekedést még biztonságosabbá lehetne tenni.

MEGOSZTÁS