Az emléknap beköszöntével megszaporodnak a közlekedési szabálysértések, gyakori a gépkocsik feltörése, illetve a tömegközlekedési eszközökön és a temetők körül is megnövekszik a tolvajok jelenléte. Ennek elkerülése érdekében a rendőrség idén is fokozott figyelemmel, és megerősített szolgálattal járja a sírkertek, temetők környékét.

Baltás Adrienn c. r. zászlós, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vizsgálója, felhívta a figyelmet, hogy aki járművel érkezik a temetők, sírkertek környékére -legyen az kerékpár vagy autó- zárják le azt. Autóban értéket ne hagyjanak! A kerékpár kosarából is vegyenek ki minden fontos dolgot. Vigyázzon mindenki az értékeire!

Baltás Adrienn c. r. zászlós, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vizsgálója
-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Az is gyakran előfordul, hogy amíg a látogatók rendezgetik a sírhelyet, addig a kézitáskájukat a padra, a szomszédos sírra, vagy arrább teszik le. A táskákat ne hagyják őrizetlenül– adta jótanácsként Fazekas László, a kiskőrösi Evangélikus Köztemető gondnoka. Elmondta, hogy sajnos volt már arra példa, hogy amíg elmentek a pár méterre arrább található kúthoz, addig a sírnál hagyott táska eltűnt, vagy kilopták belőle az értékeket.

Fazekas László, a kiskőrösi Evangélikus Köztemető gondnoka
Az ünnepek alkalmával megnövekszik a jármű, és a gyalogos forgalom. Sokan másik településről érkeznek a temetőkbe, és nem rendelkeznek helyismerettel, ezért bizonytalanabb lehet a közlekedésük. A rendőrség kéri, hogy az elkövetkezendő napokban figyeljenek a temetők körül is a balesetmentes közlekedésre, és legyenek türelmesek egymással a parkolás során is.  

Mindenszentek idején, és az azt követő halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek köztünk. Sokan nem csak a temetőkben, hanem otthon is így emlékeznek. Azonban nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temető tüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott. Éppen ezért, a koszorúkon vagy közelükben, illetve otthon se hagyjanak égő gyertyát őrizetlenül a balesetek elkerülése végett, ami egy pillanat alatt katasztrófát is okozhat. 

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: illusztráció/ makohirado.hu

MEGOSZTÁS