Szomszédvári rangadót rendeztek Akasztón október 31-én, vasárnap délután a megyei első osztályú bajnokság 11. fordulójában. A hazaiak vendége a Kiskőrös együttese volt. Mindkét csapatnak volt okuk, hogy megnyerjék a mérkőzést. Az Akasztó zsinórban 5 vereség után szeretett volna újra győzelmet ünnepelni. Míg a Kiskőrös 2010.03.26-a óta, szeretett volna újra győztesen hazamenni Akasztóról.

Nagyon jól indult a találkozó a hazaiak szemszögéből. Hiszen már az első percben vezetést szerzett az Akasztó. Szabó Zsolt futotta le védőit a baloldalon. A kijövő Paunovic mellett szépen gurított a vendég hálóba 1-0. Ezek után fokozatosan kezdte átvenni az irányítást a Kiskőrös. Az első nagy ziccerig a 20. percig kellett várni. Amikor is Dunai jó húsz méterről megeresztett lövése kerülte el centikkel a hazai kaput. Négy perc múlva Eugene Salami cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lövését a kijövő Németh Zsolt bravúrral hárította. A 29. percben egy ide-oda pattogó labda után közelről Dunai vette célba Németh kapuját. Azonban az akasztói hálóőr újabb szép védést bemutatva szögletre mentett. Majd ebből a sarokrúgásból jött a vendégegyenlítés. Dunai Rudolf beadása után a legmagasabbra emelkedő Eugene Salami fejelte be a hazai kapuba a labdát 1-1. A 44. perc hozta az újabb fordulatot a találkozón. Pekker Roland cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd passzolt Salamihoz akivel találkozott a kijövő Németh Zsolt. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Nagy Attila értékesítette 1-2.

-Hirdetés-

A második félidőben jó húsz perc telt el, amikor a hazaiak eljutottak egy lesgólig. Bányai Máté szabadrúgása után, Kapus Patrik sarkazta a labdát a vendég kapuba. Ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Tíz perc múlva, jó 25 méterről lőtte kapura a labdát Bányai. Paunovic szépen védett. A 83. percben volt a legközelebb az egyenlítéshez az Akasztó. Szabó Zsolt bal oldali beadása után Csoba Gábor közelről fölé fejelt. A 87. percben a csereként beállt Karf Alex kiugratása után, Dunai mehetett egyedül Németh kapujára. A kijövő hálóőr lábbal menteni tudott. Ezek után az utolsó percekben próbálkoztak a hazaiak a hosszabbításban. Azonban az egyenlítés már nem jött össze.

Így a szomszédvári rangadót a Kiskőrös nyerte meg. Megtörve ezzel a 11 éve tartó nyeretlenségi sorozatát Akasztón. Az a 2010-es tavaszi mérkőzés kísértetiesen hasonlított a mostanihoz. Hiszen akkor is az Akasztó szerzett vezetést, és a Kiskőrös fordítani tudott, és győzni 2-1-re.

Akasztó FC – Kiskőrösi LC 1-2


Akasztó FC: Németh Zs., Bánszki, Kapus (Németh T.), Szabó I. Szabolcs (Csoba), Szabó Zs., Bajusz (Pandur), Juhász T., Vincze D., Palla (Kerekes), Bányai, Márki Vezetőedző: Szrenkó István

Kiskőrösi LC: Paunovic, Hajnal (Karf), Pekker (Pecznyik G.), Dunai, Salami, Nagy A., Mihály, Tóth Á., Vajda, Amin, Pintyi Vezetőedző: Füleki Antal


Szrenkó István, Akasztó FC:

– Az első félidőben gyorsan megszereztük a vezetést. Majd két védelmi hibából kaptuk a gólokat. Akkor jobb volt a Kiskőrös. A második félidőben feltoltuk a védekezésünket, és ott már nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Sajnos megint ziccert hagytunk ki. Két méterről fölé fejeltük a labdát. És volt egy véleményes, meg nem adott gól is. Ezek a Kiskőrös ellen megbosszulják magukat. A fiúk mentek előre, hajtottak, küzdöttek. Ha az elmúlt 5 meccsen így hajtunk és küzdünk, akkor más eredmények születtek volna. Ennek pedig nem csak a Kiskőrös ellen, hanem más csapat ellen is ki kellett volna jönnie. Gratulálok a Kiskőrös csapatának.

Füleki Antal, Kiskőrösi LC:

– Tizenegy éve nem sikerült nyerjünk Akasztón. Nagyon nagy átok ült a csapaton. Egyszerűen mindig megtréfáltak minket. Most nagyon boldog a csapat. Elég rosszul indult a találkozó számunkra. Az első percben már vezettek a hazaiak. Aztán teljesen átvettük az irányítást, és még az első félidőben meg is tudtuk fordítani a találkozó sorsát. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Igaz, voltak lehetőségei az Akasztónak is, de a csapatom ma egyként küzdött, és átérezték a mai nap súlyát. Ennek köszönhetően nyertük meg a találkozót. Frissen mozogtunk, lendületesen, és dinamikusan játszottunk. Szívből gratulálok a csapatnak.

MEGOSZTÁS