A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokság 6. fordulójában a Soltvadkerti TE gárdája hazai környezetben lépett pályára november 7-én. Az együttes ezen a napon a Kiskunmajsai KC gárdáját fogadta.

-Hirdetés-

A soltvadkerti lányok ezen mérkőzésen 33-16 (6-15) arányú vereséget szenvedtek: Dúl – Bleszák, Gaál-Tasnádi , Petrezselyem 1, Lőrincz 6, Korsós 2, Sörös 5. csere: Markó, Szentpéteri 2.

A kiskunmajsaiak már a találkozó elejétől kezdve koncentráltabban, pontosabban és gyorsabban kézilabdáztak a hazaiaknál, így gyorsan 1-6-ot mutatott az eredményjelző tábla. A soltvadkertiek sok hibát vétettek támadásban, több eladott labdájuk és pontatlan passzuk volt. Mindezek mellett a kiskunmajsaiak a hazai „szellős” védekezés miatt könnyű gólokat szereztek középről. Az első félidő végére már eldőlt a találkozó, mely után a második játékrészben is még tovább tudta növelni előnyét a kiskunmajsai együttes.

A második félidőben előbb Nyári Annát kellett levinni ölben a pályáról…
…majd szintén a második félidőben Ágoston Vivien is úgy lesérült, hogy csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret

Azonban ez a mérkőzés sajnos nem az eredményről és a mutatott játékról, hanem két súlyos sérülésről marad emlékezetes. A második félidő 10. percében a kiskunmajsaiak vezettek támadást, amikor a vendégek játékosának Nyári Annának egy esetnél letapadt a lába és a teste alá fordult a térde. A játékos fájó arccal rogyott össze a pályán, akit ölben vittek le a játéktérről, mivel nem tudott lábra állni. Miközben a súlyos sérülés miatt mentőt hívtak, újabb sérülés történt a mérkőzésen. Egy ütközést követően a második félidő 23. percében a kiskunmajsai Ágoston Vivien rogyott össze a pályán, aki térdsérülése miatt szintén csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret. Mire kiérkeztek a mentők a helyszínre a sportcsarnok orvosi szobájában már két súlyos térdsérülést szenvedett kiskunmajsai játékost kellett ellátniuk. A történtek után a sérült játékosokat a kiskunhalasi kórházba szállították.

A Soltvadkerti TE csapata

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

-Tartalékosan tudtunk kiállni a mérkőzésre, mert vannak hiányzók sérülés miatt, négy kézilabdázónknak pedig nincs oltási igazolványa, így ők még a sportcsarnokba sem jöhetnek be. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó közel 8 percben sem tudtunk hatékonyan kézilabdázni, amikor a sérülések miatt egy mezőnyjátékossal kevesebben voltak a vendégek. Sokat hibáztunk támadásban és védekezésben sem voltunk ma ott fejben a mérkőzésen. A mai teljesítményünket látva a játék minden elemében javulnunk kell a továbbiakban. Megnézzük majd közösen a mérkőzés videófelvételét, hogy a hibákat átbeszéljük. A súlyos sérüléseket nagyon sajnálom, mert ártalmatlan mérkőzés helyzetekben történtek, amelyeknél egy kisebb testi kontakt volt a játékosok között. Annyit tudok, hogy az első sérültnek térdszalagsérülése lett, de még további vizsgálatokra van szükség, a második esetben lesérült lánynak talán nem olyan súlyos az állapota, mint amilyennek éreztük. Létszám tekintetében kevesen vagyunk, de dolgozunk tovább és próbáljuk a legtöbbet kihozni ebből a szezonból.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS