A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szomszédvári rangadóra került sor május 16-án, amikor a kiskőrösi lányok a soltvadkertieket látták vendégül. A találkozó nagy küzdelmet hozott és soltvadkerti sikerrel zárult.

Kiskőrösi NKSZSE-Soltvadkerti TE 23-26 (14-12)

A Kiskőrösi NKSZSE csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi NKSZSE: Lucza – Varga, Kollár 5, Torgyik 14, Zsubori, Mokos 3, Kolonusz.
Csere: Kornóczi, Domokos-Faragó, László, Markó 1, Markó-Czérna, Schiszler, Polereczki.
Edző: Czérna János

A Soltvadkerti TE csapata

Soltvadkerti TE: Vancsik – Markó, Gaál-Tasnádi 1, Szabó B. 5, Korsós 6, Petrezselyem 1, Sörös 7.
Csere: Bleszák 1, Drenkovics 2, Frittmann 1, Szentpéteri 2, Trsztyinszki.
Edző: Opauszki Péter

A találkozó elején mindkét csapat jól megszervezte a védekezését, kevés gól született és felváltva estek a gólok. Az első félidő közepén kétgólos előnyre tett szert a vendég gárda (9-11), de a szünet előtt fordítottak a kiskőrösiek és átvették a vezetést (14-12). A második félidőben nagy iramban kezdtek a kiskőrösiek és több gólt szerezve lerohanásból négy találatra növelték az előnyüket (17-13). Ezt követően fokozatosan javult fel a soltvadkertiek játéka, a kiskőrösiek pedig különösen támadásban hibáztak nagyon sokat. A végjátékban idegesen, kapkodóan játszottak a hazaiak, az elvesztett labdákból pedig több gyors gólt szerzett a soltvadkerti csapat és a végére a vendégek örülhettek a győzelemnek.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Ebben a bajnoki szezonban korábban három alkalommal is magabiztosan győztük le a soltvadkertieket, de egy ilyen szomszédvári rangadó mindig háromesélyes. A helyzetünket nehezítette, hogy több olyan játékos került vissza most a keretünkbe, akik hetek óta nem edzettek különböző okok miatt. Sajnos az edzéshiány nagyon meglátszott a játékunkon különösen a második félidő végére. Mindezek mellett lesérültek a kapusaink és így kényszerből Lucza Evelin személyében az egyik mezőnyjátékosunk állt a háló elé. Különösen támadásban hibáztunk sokat a második félidő végén, ami döntőnek bizonyult a végeredmény tekintetében. Gratulálok a nagyon lelkesen kézilabdázó soltvadkertieknek, aki ma jobbak voltak.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

-Nagyon készültünk erre a mérkőzésre és minden elismerésem a lányoknak, akik igazi csapatként küzdöttek a mai napon. Próbáltuk a játékunkat gyorsítani és a taktikánk része volt, hogy lerohanásból is szerezzünk gólokat. Végig tudtuk a gólok tekintetében a lépést tartani a kiskőrösiekkel és négygólos hátrányból is visszajöttünk a mérkőzésbe. A lányok jól álltak mentálisan a mérkőzéshez és végig hittek abban, hogy nyerhetnek. A győzelemben nagy szerepe volt, hogy védekezésben kiváló teljesítményt nyújtottunk és a kapuban Vancsik Fanni több bravúrt is bemutatott.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS