Az idei labdarúgó szezonban első alkalommal szerepel országos korosztályos bajnokságban a Kiskőrösi LC U14-es csapata. Az együttes fokozatosan erősödik bele a mezőnybe és a kezdeti nagyobb gólarányú vereségetek követően már több szoros mérkőzést játszottak a fiatalok és két alkalommal nyertek is.

Az együttes az MLSZ Regionális U14-es bajnokság dél-keleti csoportjában szerepel, ahol a 11. fordulóban hazai környezetben léptek pályára. A gárda november 6-án a Gyula csapatát látta vendégül, akiktől 1-0 (0-0) arányú vereséget szenvedtek: GrauszaHerman (Boros), Csík, Juhász, Ambrus (Szentgyörgyi), Kovács K., Laczkó, Tiricz, Jáger, Meskó, Viczián.

-Hirdetés-

A mérkőzésen a vendégek voltak fölényben, de a kiskőrösiek nagyon szervezetten és jól védekeztek és a kapuban Grausza Máté több alkalommal is bravúrral hárított. A kevés hazai kontratámadásból nem sikerült gólt szerezni, miközben a gyulaiak a 60. percben egy védelmi hibát követően a kapuba lőtték a mindent eldöntő találatot. A hazaiak a lelkes játékukkal rászolgáltak volna a döntetlenre. A csapat a 14 együttest felvonultató bajnokságban jelenleg a 12. helyen áll 6 ponttal. A fiatalok két győzelmet szereztek eddig, a DAFC Szeged gárdáját 5-1-re, a Makó együttesét pedig 3-0-ra győzték le.

Szlovák László – Kiskőrösi LC edzője:

Az ellenfelünk ma többet támadott, mezőnyfölényben voltak, de a fiúkat dicséret illeti, mert végig nagyon küzdöttek és lelkesen játszottak. Úgy gondolom, hogy rászolgáltunk volna az egy pontra, de a bekapott gólunknál több védőnk sem volt eléggé határozott, hogy megakadályozza az ellenfél csatárát a kapura törésben. Nagyon sajnálom, hogy egy elkerülhető körülmények között bekapott góllal kaptunk ki a mai napon. A fiúkkal szorgalmasan készülünk minden bajnoki találkozóra és úgy látom, hogy fokozatosan kezdünk beleerősödni a magasabb szintet jelentő bajnokságba. Javulnunk kell még a védekezésünkben és a támadójátékunkban is, ha eredményesebbek akarunk lenni. Ez a csapat az őszi szezon tapasztalatira épülve a tavaszi fordulókra állhat úgy össze, hogy megfelelő játékerőt tudjunk majd képviselni ebben a bajnokságban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS