2021. november 11-én, csütörtökön a vírusvédelmi előírásokat betartva rendeztek őszi iskolai csendesnapot a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban.

A reggelt áhítattal kezdték a diákok,melyet Arató Lóránd iskolalelkész tartott.
Ezt követően az iskolalelkész ismertette az osztályok aznapi feladatát,aminek alapját a szakmák hetére való tekintettel, a népszerű “Amerikából jöttem…” nevű játék adta.
A játékot egyházi köntösbe öltöztették a szervezők, és így jött létre a “Bibliából jöttem…”, ami hatalmas fejtörést okozott az osztályoknak.

Arató Lóránd iskolalelkész
-Hirdetés-

A feladat megoldása után újra a csarnokban gyűlt össze az iskola apraja-nagyja,hogy meghallgassa Lantos Zita előadását az Afrikai Misszióról. Zita beszélt az ottani kultúráról, a gyermekek taníttatási lehetőségeiről és az életkörülményről.
Kitért arra is, hogy ő és férje miként segítenek itthonról, vagy akár ott helyben is.
A képes előadás végén azt is megemlítette,hogy az iskolán keresztül a diákoknak lehetősége van segíteni az afrikai gyerekeket. Például régi, már nem használt tolltartókkal és íróeszközökkel.

A nap utolsó programján a 7-11. osztályosok vettek részt. Ez nem volt más, mint a Kávészünet zenekar koncertje a templomban, amely szintén nagy sikert aratott a diákok körében.
Kávészünet zenekar koncertje az evangélikus templomban

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS