November 13-án, szombaton reggel 6 órakor a tázlári sportpályán a kötények kiosztásával kezdődött a 10. Kiskuntor böllértalálkozó.
Ezen a találkozón négy csapat mérte össze tudását és kápráztatta el a közönséget a hagyományos fogásokkal, frissebbnél frissebb finom falatokkal.

Az első szúrás a Karaj-Ászok tanyaudvarában történt, a második a Bodoglári Traktorosoknál. A harmadik disznót az IMEI tűzoltók, az Öreg Harcosok csapata – akik a szúrást követően régi fa perzselővel perzselték a disznót -, míg az utolsó szúrást a Kiskunsági Disznóságok csapata követte el. Mindegyik csapat böllére szakavatott kezekkel dolgozta fel a leszúrt jószágot, s a gyakorlott csapattagok pillanatok alatt részekre darabolták, s rövid idő alatt feldolgozták.

-Hirdetés-

Ezt követően a Tázlári Fiatalokért Egyesület tagjai zsíros kenyeret és meleg teát kínáltak a korai vendégeknek, nézelődőknek és résztvevőknek egyaránt. Ezután, aki gondolta, végig követhette a tanyaudvarokban a sertés különböző felbontásának a módozatait, majd rövidesen meg lehetett kóstolni a sült vért.

Nemsokára a sült hús került az asztalra, és dél körül már sült kolbászt is lehetett kapni a kóstolójegyekért cserébe.
12 óra után nem sokkal megfőtt a húsleves, majd elkészült a töltött káposzta, és kisült a hurka és a kolbász is.
Kemencében is sültek a finomságok

A jó hangulatot a kiskunhalasi Mándity László és a Kiskun Táncegyüttes biztosította élőzene mellett. A kilátogatók kézműves termékeket is vásárolhattak a kitelepült árusoktól.
A bírálóbizottság tanyaudvarról tanyaudvarra járva nézte a feldolgozás szakszerűségét, és kóstolta a finomabbnál finomabb falatokat.

Mindig volt látnivaló a nap folyamán

13 óra körül csúcsosodott a nézőszám, de még így sem haladta meg az előző éveket a rendezvény látogatottsága.
Remélik jövőre a vírushelyzetet magunk mögött hagyva tudják megrendezni ezt a hagyományápoló rendezvényt.

Fél 4-kor a zsűri értékelte a csapatokat, és Bán Róberttel, a község polgármesterével átadták a díjakat a legjobb sült vért, a legjobb hurkát, a legfinomabb kolbászt, és a legízletesebb töltött káposztát készítő csapatnak.

Szabó Csaba főböllér egy ajándék tárgy átadásával köszönte meg Bán Róbertnek , a község polgármesterének a segítséget és a támogatást
Napnyugtára zeneszó mellett közös énekléssel és táncolással folytatódott a csapatok barátságának és a nemzetközi kapcsolatoknak az ápolása.

Köszönjük a díszítést, az őrzést, a hagyományápolást és ezek segítését mindenkinek, akinek része volt a sikeres lebonyolításban!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (104 db kép)
MEGOSZTÁS