A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE gárdája november 20-án hazai környezetben lépett pályára. A lányok ezen a napon a bajnokesélyes Nemesnádudvari NKSZE gárdáját látták vendégül.

A bajnokságból kiemelkedő vendégekkel szemben a kiskőrösiek nem nagyon tudták felvenni a versenyt, és így 32-17 (8-20) arányú vereséget szenvedtek: Szilágyiné (k), Borbényi 1, Kornóczi, László 1, Mokos 3, Domokos-Faragó, Schiszler 2, Tösmagi, Zsubori 2, Lucza, Kollár, Fazekas, Csepregi 8.

-Hirdetés-

A mérkőzésen a jó hangulat adott volt, mert sok szurkoló támogatta a kiskőrösieket és a nemesnádudvariakat is szép számban elkísérték, akiket dobok és dudák kíséretében támogattak a lelátóról. Azért ilyen jó mérkőzés hangulatban teljesen más játszania mindkét csapatnak…

A nemesnádudvari szurkolók
A kiskőrösi szurkolók

A mérkőzés nagy iramban és 0-3-al indult, ami után megszerezték a kiskőrösiek az első találatukat. Az első félidőben lerohanásból lőtték góljaik nagy részét a nemesnádudvariak, és a gyors embereikkel a labdavesztések utáni visszarendeződéseknél nem tudták követni a lépést a hazai játékosok. A sok „könnyű” vendég gól miatt a mérkőzés már az első félidőben eldőlt.

A szünet után rendezte sorait a kiskőrösi csapat, de támadásban a lányok pontatlanok voltak, sorra kimaradtak a hazai ziccerek és volt, hogy még hétméteresből sem sikerült a kapuba találniuk. A vendégek megérdemelten nyertek, de a kiskőrösiek pontosabb játékkal, zártabb védekezéssel és nagyobb odafigyeléssel jóval szorosabbá tehették volna a találkozót.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Nem készültünk külön erre a mérkőzésre, de tudtuk, hogy nagyon nehéz találkozóra számíthatunk a bajnokság legjobb csapata ellen. Mondtam a lányoknak, hogy készüljünk fel a lerohanásokra, de sajnos az első félidőben ezt nem tudtuk megoldani, mert az elvesztett labdáink után gondok voltak a visszarendeződésünkkel. A második félidőben már jobban játszottunk, javult a védekezésünk is, azonban rengeteg gólhelyzetet kihagytunk. Fontos megemlítenem, vannak sérült mezőnyjátékosaink és több hete kapusgondokkal küszködünk. A három kapusunkra sérülés és egyéb okok miatt nem számíthatok, és most a kecskeméti játékosaink által segített ki bennünket Szilágyiné Malik Katalin ezen a poszton. Szerencsére a járványügyi korlátozások a felnőtt csapatot nem érintik, mert minden játékosunk megfelel a Magyar Kézilabda Szövetség által kért kötelezettségeknek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS