A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi NKSZSE csapata november 6-án hazai környezetben lépett pályára. A lányok ezen a napon a jó erőkből álló Kalocsai KC együttesét fogadták.

A kiskőrösiek fiatal csapata a találkozón 28-21 (9-14) arányú vereséget szenvedett: Boldizsár (k), Borbényi 2, Kornóczi 1, László 2, Mokos 10, Schiszler 4, Tösmagi 1, Zsubori, Fazekas, Lucza, Csepregi 1.

-Hirdetés-

Az első félidő elején felváltva estek a gólok és 3-ig szoros volt a mérkőzés. Ezt követően a kalocsaiak négy gólt lőttek zsinórban, amivel elhúztak (3-7). A kiskőrösiek helyzetét nehezítette, hogy a kapusuk Boldizsár Nikita egy ütközést követően lábsérülést szenvedett és le kellett cserélni őt. Mivel a hazaiak keretében nem volt cserekapus, így a mérkőzés hátralévő részében kényszerű megoldásként az egyik mezőnyjátékos állt be a kapuba védeni. A kalocsaiak gyorsabban kézilabdáztak, az átlövőik is hatékonyak voltak, így a szünetre 5 gólos kalocsai előnnyel vonultak a csapatok.

A második félidőben nagyot küzdöttek a kiskőrösi lányok, hiszen 11-20 után feljöttek 20-24-re. Ekkor a hazaiak emberelőnybe kerültek, de három támadásvezetésük után sem tudtak újabb gól szerezni. Döntőnek bizonyult, hogy a kiskőrösieknek a mai napon sem ment a hétméteresek értékesítése, melyekből négyet is elhibáztak. A találkozó hajráját már a vendégek bírták jobban és végül magabiztosan nyertek a lelkesen kézilabdázó fiatal kiskőrösi csapat ellen.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

A mai mérkőzésre sok fiatal játékossal álltunk ki a jó erőt képviselő kalocsaiak ellen. A helyzetünket nehezítette, hogy az első félidőben egy szerencsétlen ütközést követően a kapusunk, Boldizsár Nikita lába olyan súlyosan megsérült, ami után már nem tudta folytatni a játékot. Mivel cserekapusunk nem volt a keretben, így kényszerűségből ez egyik mezőnyjátékosunk állt be a kapuba. Úgy gondolom, hogy az erős ellenféllel szemben mindent megtettek a lányok a jó szereplés érdekében. Nagyon sajnálom, hogy az egész szezonban ránk jellemző módon most sem tudtunk több hétméteres sem bedobni, ami döntően befolyásolta a végeredményt. Mindezek mellett a második félidő közepén volt egy olyan időszak, amikor nyílttá tehettük volna a mérkőzést, de több támadásunkból sem tudtunk sajnos gólt szerezni. Azt azonban örömmel mondhatom el, hogy a felnőtt gárdában szerzett tapasztalatokat az ifjúsági és a serdülő játékosaink a saját korosztályukban jól kamatoztatják, hiszen mindkét utánpótláscsapatunk vezeti a bajnokságát.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS