A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő egy évben kétszer is bezár pár napra, hogy el tudják végezni az állagmegóvó karbantartási munkálatokat. Tavasszal a nyári főszezon előtt, illetve ősszel. Idén az őszi munkálatokat november elején végeztük el– adott tájékoztatást a fürdőt üzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Schäffer Tamás.

-Hirdetés-

Schäffer Tamás:
-A karbantartás időpontját sok minden tényező befolyásolja, például, hogy valamilyen nagyszabású rendezvényt tartanak-e a fürdő, illetve a kemping területén, de az időjárás is meghatározó a szabadban végzett munkálatokhoz. Idén az eddigiekhez képest később kezdődtek a munkálatok, mivel október hónapban még sok vendégünk volt. Igyekeztünk a karbantartást a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni. Sikerült az időintervallumot 5 napra lerövidíteni.

Ebben az időszakban elsősorban azokat a látogatók által igénybe vett helyiségeket, illetve különböző épületrészeket újítottuk meg, amelyek kiemelten meghatározzák az arculatát. Nagyon fontos, hogy ezek mindig tiszták, rendezettek és első osztályú állapotúak legyenek. De érintették a karbantartási munkák a gépészeti rendszereket – fürdőgépészet, fűtés-illetve vízgépészeti rendszerek – a fürdőn belül. A munkálatok során a kiszolgáló létesítmények általános karbantartása is megtörtént, de sok munkát adott a kertészeti terület is.

Minőségi javulást eredményezett, hogy az összes tükröt kicseréltük az öltözőkben, valamint a fürdő- és zuhanyzó blokkokban. Ez több mint 30 tükröt jelentett. Az előírás szerint használt vegyszerek, illetve a napi takarítási munkálatok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a fürdőben mindig tökéletes legyen a tisztaság, tönkreteszik a tükrök minőségét. Sok apró hiba merül fel az üzemeltetés során, amit észlelünk és rendezünk, ilyen például a tükrök cseréje is. Konstrukciós problémája az épületnek a tanuszodában lévő szauna blokk mennyezete, amely az elszívó berendezések működése ellenére hatalmas páraterhelést kap. Ezért szinte állandó jelleggel javításra szorul.

Itt megpróbáltunk egy teljesen új megoldással, kültérben alkalmazott, elviekben páratűrő felületképzéssel kiküszöbölni a problémát. Reményeink szerint hosszabb távon működőképes és esztétikus lesz így a helyiség. Ez nagyobb arányú munka volt, mint amit ebben a tisztasági – karbantartási időszakban máskor el szoktunk végezni. A szauna-blokk karbantartását tavasszal is megtettük, de a fürdő rendeltetésszerű használata indokolttá teszi, hogy három, négy, esetlegesen hat havonta újra és újra elvégezzük a korrekciót.

Forrás, képek: kiskoros.hu/ Boda Zsuzsa

MEGOSZTÁS