Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egy korábbi határozatában fogadta el a város Ifjúsági Cselekvési Tervét, melynek részeként egy Ifjúsági Kerekasztal megalakítását is vállalta, hangzott el a november 24-i ülésen.

A testület cselekvési tervében a fiatalok helyben maradását, így a település népességmegtartását, a településen történő letelepedést erősítené. Cél, hogy a fiatalok otthonuknak érezzék a várost, a társadalom és a szűkebb helyi közösségek hasznos, aktív tagjaivá váljanak.

-Hirdetés-

Az Ifjúsági Kerekasztal működésének célja egy koncepció elkészítése lesz, mely stratégia alapját a helyi fiatalok élethelyzetének, igényeinek, szükségleteinek felmérése adja. A feltárt helyzetkép alapján kerülnek majd megfogalmazásra a stratégia és a cselekvési tervek, melyek iránytűként szolgálnak a fiatalokkal foglalkozó helyi társadalmi szereplők, érintettek közötti együttműködés megvalósításához.

A kerekasztal elnökének Szedmák Tamást, Kiskőrös Város alpolgármesterét, tagjainak Seffer Attila plébánost, Kecskeméti Pál lelkészt, Pénzes Péter lelkészt, Győri Gábor lelkészt valamint a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola Gimnázium és Technikum ifjúságvédelmi felelősét, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium ifjúságvédelmi felelősét és Török Zsuzsa klinikai szakpszichológust választották meg.

Mint az előterjesztésből is kiderül, a kerekasztal tevékenységét az önkormányzat fogja költségvetési és pályázati forrásokból biztosítani.

Kapcsolódó cikk
Segítse a fiatalok kiskőrösi közösségi életének előmozdítását
Segítse a fiatalok kiskőrösi közösségi életének előmozdítását
Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján, Kiskőrös népessége csökken, a város elöregszik, a fiatalok elvándorolnak. A város hosszútávú dinamikus fejlődését...
MEGOSZTÁS