Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadta a Kiskőrösi Tankerületi Központ tájékoztatóját. Az oktatási központ képviseletében Lasztovicza László, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola igazgatója tájékoztatta a testületet.

Mint megtudtuk, a Kiskőrösi Tankerületi Központhoz 29 köznevelési intézmény, melyekhez további 6 tagintézmény és 5 telephely tartozik. A 2020/2021-es tanévben a Központ fenntartásában lévő intézményekben 6816 gyermek tanul általános-és középiskolában, és további 1180 növendék vesz részt az alapfokú művészetoktatásban.

Lasztovicza László, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola igazgatója
-Hirdetés-

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola pedagógus létszáma 47 fő, és 3 fő pedagógiai asszisztens volt a tanév elején. A tájékoztatóból kiderül továbbá, hogy a személyi feltételek 2020. szeptemberétől jelentősen javultak.

Az intézmény 24 osztályában a 2020/2021-es tanévben összesen 548 diák tanult. Ez év áprilisában 86 diák iratkozott be az iskolába, így csaknem mindegyik elsős osztály maximális létszámmal kezdte el a tanévet.

10 év alatt 484 diákról 567 főre emelkedett az iskola létszáma: ez a növekedés köszönhető az intézmény pedagógusainak és szakmai munkájuknak, a Kiskőrösi Tankerületi Központ támogatásának, valamint Kiskőrös Város Önkormányzatának, ami a tárgyi feltételeket javította az évek során, áll Lasztovicza László igazgató tájékoztatójában.

MEGOSZTÁS