Egyre több közlekedéssel kapcsolatos probléma lát napvilágot a településen, melyekkel kapcsolatosan folyamatosan érkeznek be lakossági panaszok a hivatalhoz.

Ilyenek többek között a parkolási gondok, vagy éppen a gyalogosátkelőre történő parkolások az iskolai napokon. E problémák megszüntetésére döntöttek úgy a keceli képviselők, hogy előkészítik a később létrehozandó közterület-felügyelet működési feltételeit.

-Hirdetés-

A képviselők a döntésükkel egyidejűleg felkérték Dr. Beros András jegyzőt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysággal köttetendő együttműködési megállapodás előkészítésére és megkötésére. A jegyző a testületi ülésen elmondta, hogy a döntéssel az előkészítési munkálatok megkezdéséhez járult hozzá a testület, amely több lépcsőn keresztül fog megvalósulni.

A közterület-felügyelő hivatalos személy, akinek az igazolványát is a rendőrség fogja kiadni. Ehhez igazodnak a képzési követelmények és a számára biztosítandó felszerelések is, tette hozzá Dr. Beros András.

Haszilló Ferenc polgármester kifejtette, hogy a majdani közterület-felügyelő jelenléte nem a folyamatos büntetésről fog szólni, hanem fel kell, hogy hívja a figyelmet a kialakult problémákra és azok megoldására.

A közterület-felügyelet működtetéséhez szükséges személyi juttatási, illetve dologi előirányzatot a Keceli Közös Önkormányzati Hivatal a 2022-es költségvetésében biztosítja.

A kiemelt kép illusztráció.

MEGOSZTÁS