Led Zeppelin SESSION zenekar 2021. november 27-én az izsáki ZÖREY klubban koncertezett.

-Hirdetés-

Mint ismeretes, a brit Led Zeppelin zenekar sok tekintetben az 1970-es évek legnagyobb hatású rockzenekara. A rockzene menedzselésétől a megakoncertek rendezéséig példát adott a műfajnak. Minden albumuk önálló hangzásvilágú és stílusú, ugyanakkor albumon belül is változatos. Korai alkotásaik kemény, gitár vezérelt hangzásával a hard rock és heavy metal stílus legelső képviselői közt voltak, hatásuk a műfaj egészére döntő jelentőségű, melynek eredményeként az összes albumuk felkerült a toplistákra.

Magyarországon az elmúlt évtizedekben megannyi híres zenész kezdte pályáját a Led Zeppelin által ihletve, és kiváló muzsikusok nevével fémjelzett emlékzenekarok tolmácsolták az „Istenek kalapácsának” is nevezett brit formáció dalait.

Led Zeppelin SESSION zenekar
Led Zeppelin SESSION zenekar: Dávid Roland – ének, Nagy Gergely – gitár, Tatai Tamás -dob, Kéri Kolos – basszus gitár

A veszprémi SESSION – kisebb nagyobb megszakításokkal – több mint két évtizede ápolja rendkívüli műgonddal ezt a hatalmas zenei örökséget, sokszor bátran hozzányúlva a szerzeményekhez, úgy változtatva rajtuk, ahogy maga a Zep is tehetné, vagy tehette volna. Nemcsak gépiesen lekopírozzák a stúdióalbumokon megjelent eredetiket, hanem megpróbálnak valamit hozzáadni, egyéni megvilágításba helyezni a nagy klasszikusokat. Erről a frenetikus hangulatú zenélésről tanúskodik a YouTube videó is. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS