A lakosság és a vállalkozások egyaránt tapasztalják, hogy az áramszolgáltatással kapcsolatban problémák vannak Soltvadkerten. Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere a december 1-jén megtartott közmeghallgatáson elmondta: e területen komoly előrelépésre lesz szükség a közeljövőben.

Nagyon komoly probléma az áramkapacitás korlátozottsága Soltvadkerten. Azzal szembesülnek a vállalkozások, hogy ha új, nagy energiaigényű gépeket szeretnének alkalmazni, akkor ennek a korlátja az áram megfelelő mennyisége vagy éppen hiánya. Ezt pedig nem lehet egyik napról a másikra egyszerű módon pótolni, tájékoztatott a polgármester.

Temerini Ferenc (jobbra): e területen komoly előrelépésre lesz szükség a közeljövőben. 
-Hirdetés-

Hozzátette, hogy nem csak a vállalkozások, hanem a lakosság is érzi, hogy az áramszolgáltatással probléma van, ugyanis rendszeresek az áramszünetek, vagy éppen a közvilágítás szakaszhibái a városban.

A probléma megoldását egy új trafóállomás fogja jelenteni. „Nagyon sok probléma vetődik fel egy nagy beruházással kapcsolatban, de tudomásom szerint halad”, – tette hozzá a polgármester. Elhangzott, hogy ez nem a soltvadkerti önkormányzat beruházása lesz, hanem az MVM hajtja végre a fejlesztést

A kiemelt kép illusztráció.

MEGOSZTÁS