Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója számolt be hírportálunknak arról a fejlesztésről 2021. december 3-án, melyet a kiskőrösi záportározó körül végeztek el, sokak örömére.

Schäffer Tamás, a Kőröskom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

“A záportározó köré kialakított a futókörrel az volt a célunk, hogy az év minden időszakában, és minden napszakban használható sportolási lehetőséget teremtsünk az itt élőknek. Ahhoz, hogy ez teljes mértékben valóra váljon, szükséges volt egy újabb fejlesztés. Fontos, hogy sötétedés után is használható legyen a sportolásra kialakított terület. Ezt napelemes rendszerű lámpákkal tettük lehetővé.

Kapcsolódó cikk
Ünnepélyes keretek között adták át a kiskőrösi futókört a záportározónál
Ünnepélyes keretek között adták át a kiskőrösi futókört a záportározónál
Ünnepélyes keretek között került átadásra november 13-án, Kiskőrösön az a rekortán borítású futópálya, ami a záportározónál valósult meg. A vízfelületet...
-Hirdetés-

A futókör köré összesen 9 db lámpa került kihelyezésre az elmúlt napokban, illetve van még egy plusz lámpa a záportározó Vinum Hotel felőli bejáratánál. Fontos megemlítenem, hogy ez a 10 db lámpa nem azzal az igénnyel készült, hogy nappali fényárba borítsa a víztározó környékét. Az volt a cél, hogy egy olyan biztonsági irányfényt tudjunk biztosítani az éjszakai órákban, aminek a segítségével a terület vizuálisan érzékelhető, látható legyen, maga a futófelület is biztonsággal használhatóvá váljon az esti órákban is. Most már nincs a futókör közvetlen környezetének olyan része, ami teljes sötétségbe burkolódzna.

Napelemes lámpák kerültek telepítésre a záportározó köré
Ezek napelemes lámpák, tehát nem hálózati áramfogyasztással működnek. Így nincs kapcsolatuk a város közvilágítási hálózatával. Napközben a napelemek feltöltik az akkumulátorokat, ami biztosítja éjszaka az üzemeltetést. Alkonykapcsoló működteti.

Arra is gondoltunk a lámpák telepítésekor, hogy a későbbiekben egy térfigyelő kamerahálózat részét is képezhessék, illetve azoknak biztosíthassák majd az áram ellátását. Így a 9 db lámpa közül 4 db olyan oszlop van, amibe nagyobb kapacitású akkumulátorok lettek telepítve már most. Ezekben az elővezetékezés is megtörtént a térfigyelő kamerák részére.
Egy a Vinum Hotel felőli parkolónál, egy a Segesvári utca felőli parkolónál, egy-egy a kettő közt, a záportározó két oldalán arányosan elosztva helyezkedik el.

Terveink szerint, ha minden jól megy, ez lesz a következő lépése a záportározó körüli futókör fejlesztésének”- tette hozzá Schäffer Tamás.
   

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS