2021. december 4-én, szombaton került megrendezésre a szalagavató ünnepség a KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban.

Gmoser István vezetésével, a SZÓ-LA-M Művészeti Iskola növendékeinek fanfárja nyitotta meg az estét.

Nyitó fanfár
-Hirdetés-

Majd osztályfőnökükkel az élen (Bartháné Szalai Ildikó, Honti Erika, László-Kudron Ildikó és Maczelka Mária) vonultak be a végzősök a sportcsarnokba. A köszöntő után a tizenegyedik évfolyam hagyományos irodalmi műsora következett, melyben felidézték a tizenkettedikesek osztálykirándulásait, farsangi mulatságait. Egymást követték a látványos táncprodukciók. Moldvai néptánc, charleston, lengyelországi hócsata, fürdőköpenyes fiúk produkciója, évfolyamtánc és a mára már legendás Pál utca fiúk musical záródala, a Mi vagyunk a grund.

Mi vagyunk a grund

A szalagtűzéshez kivonuló A és B osztály sorban állva hallgatta meg Arató Lóránd, gimnáziumi iskolalelkész bátorító és áldó szavait. A megható percek után a C és D osztály következett. Pelsőci József emlékezett búcsúbeszédében a gimnáziumban töltött évekre.

Pelsőci József búcsúbeszéde

Utalt az idei szalagavató fő motívumát adó tánc jelentésére is. „A tánc a való élet szimbóluma, ahogy a férfi vezeti a nőt a táncban, a férfi irányító, sorsalakító szerepére emlékeztet. A tánc, ahogy körbekeringünk, az életben vissza-visszatérő, folyamatosan ismétlődő pillanatokat idézi. Ahogy most figyelünk rá, hogy ne tévesszük el a lépéseket, a való életben sem lesz mindegy, hogy mikor, merre indulunk. És nem mindegy, hogy elsuhanunk egymást mellett, vagy átkaroljuk egymást. Rálépünk a másik lábára, vagy odafigyelünk a lépéseire, miközben nem a táncra, hanem az életre perdülünk.”

Az est fénypontja a keringő volt

Amíg a végzősök átöltöztek a zárótánchoz, az osztályok által készített videókat nézhette meg a közönség, amelyekben a diákok és osztályfőnökök a négy év vidám perceit örökítették meg.

Az est fénypontja természetesen a keringő volt. Az elegáns ruhában ragyogó tizenkettedikesek kétszer táncolták körbe a „színpadot.” A keringő koreográfiáját Németh Mihály készítette és tanította be a diákoknak. 

Végtelenbe nyúló fényképezkedéssel végződött az este a gimnáziumban. Az osztályok kis- és nagycsoportképekkel, családi fotókkal bővítették az albumokat a különleges estéről.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (158 db kép)
MEGOSZTÁS