Az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Idősek Otthonában régi hagyomány, hogy minden jeles ünnepet méltó módon megünnepelnek. Így volt ez az idei Mikulás napján is, amikor a tavalyi évhez hasonlóan idén is az Egészségfejlesztési Iroda segítségével még gazdagabb Télapó érkezett az idősotthon lakóihoz, tájékoztatta hírportálunkat Dr. Kállayné Major Marina igazgató.

-Hirdetés-

Míg a Télapó megérkezett, addig tornával múlatták az időt a lakók, eközben az intézmény dolgozói gyümölcssalátát készítettek, amit ebéd után el is fogyasztottak az idősek.

Az igazgatónő elmondta, hogy idén a nagyszakállú Télapó ruhájába az intézmény szakmai vezetője, Csengődi Kamilla bújt, aki a krampusszal együtt több mint 30 perces műsorral kedveskedett a lakóknak.

Dr. Kállayné Major Marina igazgató kiemelte, hogy Kamilla személyében rendkívül jó Mikulást ismerhettek meg, hiszen kiválóan alakította a 85 éves, derékfájós, de nagyszívű télapó szerepét. Az otthon lakói dalokkal köszöntötték őt, aki mindenkinek jándékcsomaggal kedveskedett.

Az igazi finn Mikulás, Joulupukki korábban úgy vélekedett, hogy százéves kora alatt mindenki gyermek. Ugyanígy vélekedik az igazgatónő is: „Pontosan úgy reagálnak az idősotthon lakói a húsvéti nyuszira, a Jézuskára vagy éppen a Mikulásra, mint a gyermekek. Nagyon meghatódnak, százszor megköszönik és több hétig arról beszélnek, hogy milyen csodálatos volt e nap is” – emelte ki Dr. Kállayné Major Marina igazgatónő.

A hagyományokhoz híven hasonlóképpen készülődnek a karácsony ünnepére is az intézmény dolgozói, hogy minél meghittebben éljék meg a szeretet ünnepét az idősotthon lakói.

Képek: Dr. Kállayné Major Marina

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS