Ünnepi fénybe és díszbe öltözött a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája is az advent, a várakozás idejére. A téli szünetig hátralévő napokban karácsonyi zene szól a szünetekben a hangszórókból, fényfüzérek világítják meg a folyosókat, a pedagógusok és a diákok kézzel készített munkáival vannak tele a faliújságok, az ablakok és a falak, a termekben és a közösen használt területeken is. Így készülnek külön-külön, de lélekben mégis együtt az ünnepre. – tudtuk meg Grausza Jánosné tagintézmény-vezetőtől.

A járványügyi helyzetre való tekintettel ugyanis a programok kizárólag osztályszinten valósulhatnak meg. Így várták hétfőn a nagyszakállú Mikulást, és így szerveznek osztályonként eltérő időpontokban adventi délutánt is. Hamarosan eljön a karácsonyfa feldíszítésének ideje is, melyet a tavalyihoz hasonlóan, osztályonként tesznek majd meg.

-Hirdetés-

Nehezen, de lassan mindenki hozzászokik az új szabályokhoz, melyeket az életünkben lassan két éve jelen lévő járvány kényszerít ránk. Az intézményben is kerülik a tömeges rendezvényeket, gyakoribbá tették a fertőtlenítést, az eddigieknél is gyakrabban figyelmeztetik a diákokat a higiénia, a kézmosás fontosságára. Persze az élet nem áll meg, hiszen a pedagógusok mindent megtesznek azért, hogy az osztályszintű programok továbbra is színesítsék a mindennapokat.

Bár a covid betegség a KEVI általános iskoláját sem kerüli el, és voltak, vannak karanténba kerülő pedagógusok és diákok, osztályok egyaránt, de egyelőre elkerülték a bezárást, az iskola tehát működni tud. A dolgozók között viszonylag kevés a beteg, nincs pedagógushiány, köszönhetően a dolgozók magas átoltottságának.
Előfordul, hogy egy-egy osztály néhány napra online oktatásra kényszerül, de a korábban kiépített rendszer remekül működik, így a gyerekek nem esnek ki a tanulásból ilyenkor sem.

A szülőkkel való kapcsolattartás is jórészt online vagy telefonon történik, de rendkívüli esetben, védettségi kártyával rendelkezők, előre egyeztetett időpontban beléphetnek az iskolába. Tartottak online pályaválasztási szülői értekezletet, a szabályokat betartva ellátogattak a Wattay Középiskola pályaválasztási kiállítására, a végzősök és szüleik tehát minden információhoz hozzáférhetnek.

Az adventi programokhoz kapcsolódva Grausza Jánosné hozzátette még, hogy az iskolai énekkar folyamatosan próbál, és a város által szervezett adventi hétvégén az evangélikus templomban fognak majd szerepelni, így köszöntve az iskola nevében Kiskőrös lakóit.

Végezetül hozzátette, hogy nagyon hiányoznak mindannyiuknak a lendületet, sikerélményt adó nagy rendezvények, melyek színesítik és örömmel töltik meg a hétköznapokat, de az egészség az első, és a jelenlegi helyzetben fontos a járványügyi szabályok betartása. 

Írta, képek: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira