Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület nagy szerepet vállalt a kiskőrösi Tüskös Közösségi Park megújításában. Az egyesület támogatásával mintegy 100 fa került elültetésre a parkban és megtörtént a közel két labdarúgó pályányi terület teljes füvesítése.

-Hirdetés-

A terület Kiskőrös városának sűrűn lakott része, ahol semmilyen kikapcsolódásra vagy közösségi tevékenységre szolgáló park (terület) nincs, ezért az egyesület úgy gondolta, hogy a közösségi tér megújításához jól kapcsolódna kültéri gyerekjátékok elhelyezése a parkban. A tervek szerint több kültéri gyerekjáték is elhelyezésre kerülne a Tüskös Közösségi Park fűvel borított részeire. A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 9. alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása. A programra pályázhattak egyesületek és civil szervezetek, melyek a vásárlók bevonásával – a boltokban leadott tikettek számának függvényében – kaphattak támogatást.

A pályázati felhívás célja a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatása. Ezek között szerepelt a helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása. A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület pályázatot adott be egy közterületi hinta vásárlására és kihelyezési költségeinek támogatására. A pályázat során a TESCO-GLOBAL Zrt. üzleteiben lehetett szavazataikkal – tikettjeik bedobásával a szavazó urnákba – támogatni a vásárlóknak az adott körzetben azt a 3 szervezetet, amelyik a programok elbírálói szerint arra érdemes volt. Az egy hónapos szavazás végén az Ültess Fát Mozgalom Egyesület 6.915 szavazattal a 2. helyen végzett, amivel 200.000 forint összegű támogatást nyertek el. Az elnyert összegből egy közterületi hintát vásárolt az Ültess Fát Mozgalom Egyesület. A hinta kihelyezése közösségi összefogással valósult meg: a szerkezetet Vörös László (Vörös Busz) hozta el Kiskőrösre a szegedi gyártótól térítésmentesen, az egyesület logóját a Wattay középiskola gravírozta a fa tartóoszlopba és a szakszerű kihelyezést a Kőrösszolg Kft. munkatársai végezték el. Ezt a hintaállvány 1 darab gumiborítású laphintával és 1darab gumiborítású biztonsági bébihintával van ellátva, amelyet 0-14 éves kor közötti gyermekek használhatnak.

A hinta ünnepélyes átadására december 10-én került sor, amikor az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke, Filus Tibor megköszönte a munkálatokban résztvevő minden közreműködőnek a segítséget és az eseményt megtisztelte jelenlétével a TESCO-GLOBAL Zrt. kiskőrösi áruházának vezetője, Vasmanszki Nóra is. A hinta átadását a közelgő ünnepekhez kapcsolódva a kisgyermekes családoknak szánt karácsonyi ajándéknak nevezete Filus Tibor az egyesület részéről, hogy azt sok évig egészséggel és örömmel használják. A hinta kihelyezését a helyi önkormányzat anyagilag is támogatta, a munkálatokat a kihelyezés pedig közösségi összefogással valósult meg. Az egyesület tervei között szerepel, hogy további közterületi, kültéri játékelemekkel bővüljön a Tüskös Közösségi park. Ennek érdekében Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület újabb pályázatot nyújtott be a TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 10. alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatra, melyben egy napvitorlával és padokkal ellátott gyermek homokozó kialakítása szerepel a Tüskös Közösségi Parkban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS