Tabdi kivilágított főterén, az adventi koszorú körül gyűltek össze fiatalok és idősek, hogy ünnepeljék a közelgő karácsonyt, és a közösséget.

Picard Tünde főszervezővel beszélgettem az eseményről.

-Hirdetés-

Kissné Sinkovicz Mariann kezdeményezése mellé állt oda Tabdi Önkörmányzata, így 12 év együttmunkálkodás után, idén először állhatunk itt a különleges, adventi főtér fényei alatt. De egyesületek, magánszemélyek, civil szervezetek támogatása is kellett, hogy ez az ötlet megvalósulhasson.

Milyen finomságok várják a főtérre érkezőket?

Forralt bor, lángos, karácsonyi sütemények. Mind-mind magánemberek idejének, energiájának köszönhetően, hiszen mindanniyunknak sokat jelent Tabdi lakosságának közössége.

Hogyan alakulnak az adventi péntek esték?

Először egy egyházi résszel indul a program. Mindig a meghívott gyülekezet lelkipásztora prédikál, és egy kedves műsorral készülnek a gyülekezeti tagok. Az első héten karácsonyi koncertet szerveztünk a templomban. A második héten – mint mindig – a Mikulás érkezését ünnepeltük. Most Kulcsár Tibor, baptista lelkész, és a baptista közösség szolgál. Ezután pedig önkormányzati képviselővel együtt meggyújtják a harmadik gyertyát a koszorún.

Azt est folyamán a baptista énekkar adventi dalait hallgatta meg a közönség, melyek között Katona Imre szavalata szolgált gondolatébresztőként.

A baptista gyerekek szolgálata

A baptista gyermekek vidám énekei, Katona Lídia, Katona Johanna, Katona Evódia és Katona Imre versei után Kulcsár Tibor prédikációja hangzott el. Advent és a karácsony sorsfordító, valódi jelentéséről, mely sokkal mélyebb és gazdagabb üzenetet hordoz, mint azt felületes szemlélőként sejthetjük. Nagyapaként kiemelte, milyen fontos, hogy emberi módon is készüljünk a karácsonyi eseményekre. De nem szabad megfeledkeznünk arról az ajándékról, amit mindannyiunk számára hozott el a jászolban fekvő kisgyermek.

A harmadik adventi gyertyát a lelkipásztorral közösen Kothencz-Szlama Edina, képviselőasszony gyújtotta meg.

A koszorú harmadik gyertyáját Kothencz-Szlama Edina és Kulcsár Tibor gyújtották meg.

Közben a tér megtelt a frissen sült lángos és forralt bor utánozhatatlan illatával. Tabdi főterén hó nélkül is igazi, adventi hangulat született a harmadik pénteken.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (67 db kép)
MEGOSZTÁS