A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület egy sikeres pályázat keretében közösségi faültetést hajtott végre december 11-én a Sárkány József-Izsáki út kereszteződésében található társasházak előtti szakaszon. A “Köszöntünk Kiskőrösön Park” elnevezésű program megvalósításával a kiskőrösi Izsáki út mentén szeretnének kialakítani egy impozáns közösségi teret sok zöld növényzettel.

-Hirdetés-

Az egyesület a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Programjában a NEA-KP-1-2021/4-000568 kódjelű pályázatával sikeresen nyújtott be támogatási igényt az Izsáki út ezen szakaszának megújítására. A zöldnövény fejlesztő program az itt található társasházi lakóövezet előtti szakaszt érinti, mintegy 350 méter hosszan az említett kereszteződéstől a vasúti átjáróig. Az elhanyagolt rész mellett a tervek szerint kerékpárút épül a közeljövőben és a forgalmas úton további forgalomnövekedés várható. Most 23 hársfa került elültetésre ezen a részen és a jövő héten a szemközti nagy bevásárlóközponthoz is további 7 hársfa kerül, valamint az egyesület által pótolva lesznek a hiányos sövény részek is.

A faültetésben és az előkészítő munkálatokban sok segítséget nyújtott a Kőrösszolg Kft. A tervek között szerepel, hogy márciusig kiskőrösi gyártású padokat is elhelyez az egyesület a társasházak előtti részekre, valamint itt füvesítést is végrehajtanak. Mivel ez a rész Kiskőrös egyik bekötőútja, ezért nem mindegy, hogy a városba érkezőket milyen környezet, települési megjelenés fogadja. Az egyesület tervezett elképzelése jól igazodik ahhoz, hogy programjaik során minden esetben felhívják a figyelmet a környezettudatos életmódra és ennek is köszönhetően egyre többen kövessék az általuk vázolt „zöld” utat. A környezet szépítése mellett a zöld-növényzet fejlesztő programjaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy Kiskőrös élhetőbbé, a természetbe jobban illeszkedővé és szebbé váljon. Egyre nagyobb az állampolgárok igénye a zöld övezetek iránt, ahol lehet sétálni, sportolni vagy egyszerűen csak leülni egy padra és meghallgatni a „természet szavát”. Tevékenységünkkel ennek az egyre jelentősebb lakossági igénynek kívánnak megfelelni, hogy olyan városkép jöjjön létre, ahol vannak zöld övezetek padokkal, sok fával, virággal és fűvel.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS