A kiskőrösi Malom Darts Sport Egyesület nyílt napot tartott a Kossuth utcai klubtermükben december 11-én, amelyre az érdeklődőket is várták. A program során 11 órától Malom Premier Liga néven házi versenyt rendeztek.

A mérkőzések 11 nyert legig játszódtak, melyek különösen a helyosztó találkozókon hoztak nagy küzdelmet és izgalmakat.

-Hirdetés-

Elődöntők:
Kisa Zsolt – Torgyik Mihály 11-3
Bozó Zsolt – Odrobina Ferenc 11-7
A harmadik helyért:
Odrobina Ferenc – Torgyik Mihály 9-11
A döntőben:
Kisa Zsolt – Bozó Zsolt 11-6

Torgyik Mihály, Bozó Zsóka, Bozó Zsolt

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a Malom Darts Sport Egyesület versenyzői közül Bozó Zsóka is, aki a 2020/2021-es évadban ifjúsági lány magyar bajnoki címet szerzett. A fiatal sportoló elmondta, hogy tavaly nyáron kezdett el versenyszerűen darts-al foglalkozni és az idei évben már rendszeresen részt vett az ifjúsági megmérettetéseken. Nem gondolt arra, hogy ilyen gyorsan ifjúsági bajnoki címet szerez majd, de az utolsó fordulókra már elérhető közelségbe került az aranyérem, ami mögött nagyon sok gyakorlás van. A 7 fordulóból álló bajnokság során 5 alkalommal végzett az első helyen és egyszer második, illetve harmadik volt. Az ifjúsági országos bajnoki cím mellett nagyon büszke arra, hogy a felnőtt női mezőnyben is már rendelkezik egy országos magyar ezüstéremmel. Utolsó évét tölti most az ifjúsági korosztályban és szeretne olyan eredményeket elérni, amivel részt vehet(ne) egy Európa Bajnokságon. Távoli célja az, hogy minél több felnőtt nemzetközi versenyen szerepeljen és érjen el szép sikereket.

A Malom Darts Egyesület elnöke Torgyik Mihály a klub éves működését értékelve kiemelte, hogy a járványhelyzet nagyon rányomta bélyegét a teljes szezonra. A legszebb eredményeket az országos csapatbajnokságban érték el, ahol a csoportkörben minden ellenfelüket magabiztosan győzték le. Ezt követően a rájátszásban a csoportkört veretlenül zárták, viszont ez egyenes kieséses szakaszban a legjobb nyolc között már nem tudták kiharcolni a továbbjutást és így a 74 induló közül az előkelő 5. helyet szerezték meg. Ez a kiskőrösi darts eddigi életében a legkomolyabb eredmény. A Magyar Darts Liga sorozatban is részt vesznek, ami szintén országos verseny. Ez szinte a teljes keleti országrészt felöleli és a 18 legjobb versenyző közé az országos döntőbe Torgyik Mihálynak sikerült bejutnia. Van három saját rendezésű versenysorozatuk is, a Vasárnapi Darts Derbi, az 500-as Darts Derbi és a klubon belüli versenyzők részvételével a Premier Liga.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS