Idén is karácsonyi „kincsvadászat”-ra hívják és várják az érdeklődőket 2021. december 19-én 9 órától Kiskőrös városközpontjában. Sörös Krisztián és testvére: Sörös Tamás tavaly szervezett először kincsvadászatot, azzal a céllal, hogy a covid időszakában egy kis játékkal erősítsék a közösségi összetartozás élményét. Tavaly 87 csomagot helyeztek ki önzetlenül, míg idén szeretnék elérni a bűvös 100-at.

Sörös Krisztiánnal beszélgettem.

Sörös Krisztián és Sörös Tamás
Tavaly szerveztetek először kincsvadászatot, azzal a céllal, hogy a covid időszakában egy kis játékkal erősítsétek a közösségi összetartozás élményét. Hogyan összegeznéd néhány mondatban a tavalyi eseményt, milyen visszajelzéseket kaptatok?
-Hirdetés-

Először is köszönjük a vira.hu segítségét a tavalyi eseményhez, mely így széles réteghez eljutott. Testvérem, Tamás ötlete volt, az ő agyából pattant ki a kincsvadászat ötlete, majd elindítottuk ezt a kezdeményezést. Jó érzés volt a sok pozitív visszajelzés. Szeretnénk ebből hagyományt csinálni. Abban bízunk, hogy ezáltal elindulhat egy önzetlen és jó kezdeményezés.

Idén milyen céllal szervezitek meg a karácsonyi kincsvadászatot?

Játékra hívjuk a családokat, baráti társaságokat, hogy ezzel is erősítsék az összetartozás élményét. A karácsonyi kincsvadászat lényege az lenne, hogy egy kicsit így is együtt legyünk azokkal, akiket szeretünk.

Mikor kezdtétek el a szervezést, hol tart most a folyamat? Milyen formában kerülnek kihelyezésre az ajándéktárgyak?

Jelenleg ott tart a szervezésünk, hogy néhány csomagunk már összeállt. A helyszín ismét Kiskőrös városközpontja lesz, ahová különböző pontokon felszámozott díszeket rejtünk el, melyet a Petőfi Sándor Művelődési Központban lehet majd ajándékokra cserélni. Azért vezettük be ezt a változást a tavalyi játékhoz képest, mert több visszajelzés is azt igazolta, hogy a 87 kihelyezett ajándékcsomagból egy vagy két család halmozott fel. Ezt szeretnénk elkerülni ebben az évben, hiszen az a célunk, hogy minél több embernek szerezzünk meglepetést és örömet.

Tavaly 87 csomagot rejtettek el 
Milyen meglepetésekkel, megközelítőleg hány ajándékkal készültök, mely korosztályoknak?

Tavaly 87 csomagot helyeztünk ki, idén szeretnénk 100-at. Úgy gondoljuk, hogy minden korosztálynak érdemes részt vennie a játékban.

Az érdeklődőknek mikor érdemes ellátogatniuk Kiskőrös belvárosába, hogy meglepetésekre leljenek?

December 19-én 9 órától várjuk a kincsvadászaton résztvevőket, egészen addig, míg az ajándékok el nem fogynak.

Az ajándéktárgyakat önerőből vásárolják meg, de szeretnék, ha minél többen csatlakoznának a kezdeményezéshez. Azok, akik szeretnének hozzájárulni, valamilyen játékkal vagy ajándéktárggyal a karácsonyi „kincsvadászat”-hoz, keressék Sörös Krisztiánt  és Sörös Tamást Facebook oldalukon. 

MEGOSZTÁS