November 6-án tartották meg Budapesten, a Dr. Kalotay Kálmán emlékére megrendezett gyorsíró-, gépíró-, szövegszerkesztő, valamint beszédíró gépíró országos bajnokságot. Hajnal Mária Erika, a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium 11.B osztályos tanulója „Tanuló I.” kategóriában a 11. és 12. osztályosok korcsoportjában versenyzett, ahol több dobogós helyezést is elért, míg összetettben az előkelő 1. helyen végzett.

A versenyről és élményeikről Hajnal Mária Erika 11.B osztályos tanuló és szaktanára: Franczia-Takács Edit mesélt hírportálunknak.

Hajnal Mária Erika és szaktanára: Franczia-Takács Edit
-Hirdetés-

Elég magas volt a kvalifikációs szint, de nagyon szépen teljesített Erika, aki a következő eredményeket érte el:

Gépírás (30 perces másolás) – 2. hely
Szövegszerkesztés – 14. hely
Beszédíró gépírás – 2. hely
Összetett bajnokság – 1. hely

„Gépírásból a versenyfeladat 30 perces sebességi másolás volt, ahol minimum 7500 karaktert kellett leírni 3 ezrelékes hibahatáron belül.
A szövegszerkesztés versenyen egy kész szövegben kellett 10 perc alatt minél több javítást elvégezni korrektúrajelek alapján.
Beszédíró gépírásnál 10 percen keresztül kellett egy hangfájl tartalmát leírni. A hangfájlról írás ideje alatt a felvétel gyorsítása, lassítása, leállítása, újrahallgatása és a szöveg szerkesztése engedélyezett volt.
A versenyzőknek lehetőségük volt a versenymunkákat saját laptoppal, illetve saját billentyűzettel írni. Ezzel a lehetőséggel nagyon sokan éltek.
Mivel Erika a bajnoki versenyen több versenyszámban is eredményesen dolgozott, teljesítményét összetett (kombinált) bajnokságként is értékelték. (Az összetett – kombinált – verseny értékelésébe beleszámított a versenyző által minden értékelhetően megírt dolgozat pontszáma. )”mesélte Franczia-Takács Edit szaktanár.

A verseny eredményei 2021. december 4-én váltak hivatalossá. A versenyzőknek az érmeket, okleveleket és a Líra vásárlási utalványt postán küldték ki. Ezeket tegnap délelőtt vehette át az iskolában Erika.

Okleveleket, két érmet és Líra vásárlási utalványt vehetett át Erika, akinek teljesítményéhez Franczia László igazgató és Franczia-Takács Edit szaktanár is gratulált 

„A versenyt tudatos felkészülés előzte meg, melyben Franczia-Takács Edit szaktanár volt a segítségemre. Ügyvitel szakos tanuló vagyok, így a legtöbbet az iskolában gyakoroltam, míg a beszédíró gépírást otthon végeztem. Örömmel vállaltam a megmérettetést, nagyon élveztem ezt a versenyt. Nem voltak elvárásaim, csupán szerettem volna kipróbálni, hogy milyen eredményeket érhetek el. Ez volt az első verseny, amin részt vettem” mesélte Hajnal Mária Erika, 11.B osztályos tanuló.

MEGOSZTÁS