Rémán Dominika 2021 szeptemberétől dolgozik a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában. Ének műveltségterületen végzett tanítóként alsó tagozaton, illetve ötödik, hatodik és hetedik évfolyamon tanít ének-zenét. Dominika alapította meg ötödikes és hatodikos tanulókból az iskola énekkarát.
Rémán Dominika tanítónő az énekkar élén
Hogyan alakult meg az énekkar?

Az ötletet Lasztovicza László szorgalmazta. Így néhány héttel ezelőtt feltettem a kérdést a felsősöknek, hogy lenne-e kedvük kórusban énekelni. Nagyon lelkesen fogadták a lehetőséget, sőt, arra voltak kíváncsiak, hogy lehet-e majd versenyre menni.

-Hirdetés-

 

Mire készültetek az elmúlt hetekben?

A felkérést az intézményen belül, a főigazgató úrtól kaptuk, hogy a karácsonyi műsorban énekelhetünk. Ezért készültünk két karácsonyi dallal.

Dominika néni és a lelkes, karácsonyi csapat
Milyen rendszerességgel voltak próbák?

Egyelőre a gyerekek a szabadidejüket áldozták a próbákra. Mindennap énekeltünk a harmadik szünetben a könyvtárban. De szeretnénk – természetesen – hosszabb kóruspróbákat is tartani a későbbiekben. Az intézmény támogat bennünket, nagyon örültek a kezdeményezésnek, hiszen régen nem volt énekkara az iskolának. Örömmel vennénk részt akár városi rendezvényeken, ünnepeken is.

Mekkora a repertoárotok?

Most ezzel a két karácsonyi dallal foglalkoztunk, tudatosan a karácsonyi műsorra készülvén. De reményeink szerint nemcsak a repertoárunkat tudjuk majd bővíteni, hanem a kórus létszámát is.

Dominika néni alig néhány hete foglalkozik a lelkes csapattal, de a gyerekek és a közte lévő harmónia, az éneklés iránti közös lelkesedés tagadhatatlan. A felszabadult mosolyokat látva nem kérdés, milyen nagy szüksége van a gyerekeknek ilyen megújító, értékes közösségi élményekre, ahol megélhető a zene életet formáló ereje, az alkotás belső öröme. A felvétel alatt az iskola aulájában összegyűlt pedagógusok és gyermekek tapsa jelezte, hogy a hallgatóság is megajándékozottnak érezte magát, már most, a karácsonyi ünnepség előtt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS