Ismét szeretetcsomag akciót hirdetett a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola diákönkormányzata. A DÖK segítő pedagógusa, Gmoserné Valenczi Zsuzsanna mesélt az adományok gyűjtéséről, a csomagok összeállításáról és szétosztásáról.

Mit jelent maga a szeretetcsomag akció?
-Hirdetés-

Az iskola diákönkormányzatának sok évre visszatekintő, hagyományos adventi programja ez, mely során arra kérjük a családokat, tanulóinkat, hogy erejükhöz mérten járuljanak hozzá a rászoruló gyermekek karácsonyához.

Gmoserné Valenczi Zsuzsanna, a diákönkormányzat segítő pedagógusa és Brada Hanna, a DÖK elnöke
Milyen ajándékok gyűlnek össze ebben az időszakban?

Főként plüssfigurák, társasjátékok, könyvek, és sokféle édesség kerül a dobozokba. Mindig figyelünk rá, hogy jó minőségű ajándékokkal tudjuk meglepni a gyerekeket.

Kiket ajándékoztok meg?

Egyrészt az osztályfőnökök segítségével gyűjtjük össze azokat a tanulókat, akiknek reméljük, hogy nagy örömet szerezhetünk egy-egy ilyen szeretetcsomag átadásával. Másrészt a megmaradt dobozokat a katolikus gyülekezet segítségével juttatjuk el a gyerekekhez.

Meddig tart az akció?

Az adventi időszakot foglalja magában. November végétől december 15-ig gyűltek az ajándékok.

Ti készítitek össze a dobozt?

Érkeznek dobozok életkorra, nemre szólóan becsomagolva. De – természetesen – annak is nagyon örülünk, ha valaki csak egy játékkal, taneszközzel, vagy édességgel tud hozzájárulni az adományozáshoz. A csomagolás ilyenkor decemberben történik, főként a diákönkormányzatos tanulókkal közösen. De volt olyan is, hogy a folyosóról a termembe pillantó diákok jöttek segíteni a munkában.

Munkában a diákönkormányzat

Nagyon fontosnak tartom, hogy az iskolában ne csak oktatói feladatokat végezzünk. Ez a szeretetcsomag akció a gyerekek szociális érzékenységét növeli, ráirányítja a figyelmüket arra, hogy nem mindenkinek jut annyi, mint a szerencsésebb helyzetben lévő családokban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS