Sajtóközlemény

 

-Hirdetés-

Kiskőrös Város Önkormányzata
2021.12.17.  

 
Lezárult a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02276 számúMárton napi lakoma újragondolva Kiskőrösön” elnevezésű projekt megvalósítása.

Kiskőrös Város Önkormányzata 2021. év májusában nyújtott be pályázatot az Identitás erősítésére alkalmas gasztrokulturális események támogatása pályázati felhívásra, amely kedvező elbírálást nyert.

A pályázat megvalósításához a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02276  projekt keretein belül 3.500.000 Ft támogatási összeget biztosított.

A megítélt támogatásból Kiskőrös Város Önkormányzata 2021. november 14-én valósította meg Márton napi rendezvényét.

A rendezvény megvalósítása során az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a hagyományos Márton napi ünnepkörhöz kapcsolódó szokások és ételek megismerésére. Többek között megtekinthettek egy bábszínházi előadást, részt vehettek kézműves foglalkozáson, ahol saját lámpást készíthettek a késő délutáni lámpás felvonuláshoz. A megvalósított rendezvényen megkóstolhatták az érdeklődők a fitnesz módon elkészített hagyományosan Márton naphoz kapcsolódó ludaskását, a kemencében sült libacombot, melyet párolt lilakáposztával tálaltak a rendezvény megvalósításában együttműködő Kötőrúd Egyesület tagjai.

A rendezvény alkalmával felléptek a Kiskőrösi Óvodák csoportjai is bemutatkozó műsorukkal.

A nap folyamán a rendezvényen megjelenteknek lehetőségük volt egyéb finom étkek kóstolására is, mint a zsíroskenyér, sült hurka-kolbász. A hideg időben az étkekhez meleg teával, kávéval és üdítővel is megkínálták a rendezvényen résztvevőket.

A projekt sikeresen és eredményesen lezárult, a résztvevők széleskörűen megismerhették a Márton napi hagyományokhoz kapcsolódó gasztrokulturális szokásokat.

További információ kérhető:
Domonyi László- polgármester
Kiskőrös Város Önkormányzata

6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1.

Képek: Kiskőrös város facebook oldal

Kapcsolódó cikk
Márton-napi vigasság Kiskőrös főterén
Márton-napi vigasság Kiskőrös főterén
November 13-a délutánján a Libafutam eredményhirdetése után megkezdődött a Márton-napi vigasság a Kőrisfa óvoda műsorával. A Dominó csoportosok libajelmezben libatáncot...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira