A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata az NB II-es bajnokság dél-nyugati csoportjában szerepel. A gárda a 10 csapatos küzdelemsorozat őszi szezonját a 9. helyen zárta 8 mérkőzésen aratott 1 győzelemmel, 1 döntetlennel, 7 vereséggel, 232-307-es gólaránnyal, 3 ponttal. A gárdához a nyáron több új játékos is érkezett, akiknek még időre van szükségük, hogy a legjobbat tudják kihozni magukból.

A házi góllövőlistát Laki Gergő vezeti 64 találattal, a 33 gólos Barna Imre és a 31 alkalommal a hálóba találó Bezsenyi Ákos előtt. A csapat a bajnokságban az eddig megszerzett pontjait a Pécsi EAC ellen egy hazai környezetben elért 32-32-es döntetlen és a Siklóson aratott 27-26 arányú győzelemnek köszönhetően szerezte.

A gárda őszi szerepléséről Horváth András edzőt kérdeztem.

-Hirdetés-

-A csapat milyen előjelekkel készült az új szezonra?

-Az együttes játékoskerete kicsit átalakult a nyár során, mert voltak távozók és több új érkező is. Arra törekedtünk, hogy a korábbiaknak megfelelően a helyi vagy a környékbeli játékosokkal alakítsunk ki egy megfelelő csapatot. Az együttesben ennek megfelelően jelentősebb részben vannak a kiskőrösi játékosok, de van keceli és soltvadkerti kézilabdázónk is. Úgy érzem, hogy az új játékosoknak még kell a közös munka ahhoz, hogy a legjobbat ki tudják hozni magukból. A nyári felkészülésünk során az eltervezett dolgok nagy részét meg tudtuk valósítani, de a járványhelyzet erre is rányomta a bélyegét.

-Hogyan értékelnéd az együttes őszi teljesítményét?

-A bajnokság első néhány mérkőzése nagyon nehéz volt, mert nem játszottunk komoly felkészülési találkozókat a szezon előtt. A csapaton ez látszódott is a dunaújvárosi szezonnyitó találkozón, de utána fokozatosan javult a játékunk. Amiben hiányérzetem van az a védekezésünk, amit nem sikerült még úgy összerakni, ahogy elképzeltem és elvárható lenne. A teljesítményünket nézve azokon a mérkőzéseken, amikor szoros küzdelemben kaptunk ki, akkor sokkal több volt a fiúkban és jobb védekezéssel pontot, pontokat szerezhettünk volna. Az őszi szereplésünket nézve azt is el kell mondanom, hogy több esetben felcseréltük a pályaválasztói jogunkat, így a tavasszal lesz egy olyan időszakunk, amikor öt találkozót játszhatunk egymás után hazai környezetben. Nagyon bízom abban, hogy ezt kihasználva eredményesebben tudunk majd szerepelni. Fiatal a csapat átlagéletkora, ezért azon kell dolgozni, hogy kiszámíthatóbb, egyenletesebb teljesítményt nyújtsanak majd a játékosok a későbbiekben. Az együttesben mindenképpen több van, mint amit most a helyezésünk és a megszerzett pontjaink mutatnak, de ehhez sok munka kell még. Egységesebb, jobb játékot kell majd nyújtanunk a tavasszal és meg kell tanulnunk, hogy a kiélezett mérkőzéseket a döntő pillanatokban a magunkra javára fordítsuk. Az őszi szezonban talán nem hittünk magunkban eléggé az idegenbeli mérkőzések alkalmával, amiben mindenképpen fejlődnünk kell.

-Milyen módon alakul a gárda téli felkészülése?

Most a téli szünetben levezető, könnyebb edzések vannak és a felkészülést januárban kezdjük majd el a tavaszi szezonra. Nagyon bízom abban, hogy akik most sérüléssel bajlódtak, azok felépülnek és teljesértékű munkát tudnak majd végezni a csapattal a felkészülés során. Remélem, hogy a járványhelyzet nem fogja negatívan befolyásolni az edzéslehetőségeinket és a bajnokságot. Most a Magyar Kézilabda Szövetség által meghatározott járványügyi szabályoknak megfelel a csapat minden játékosa és nagyon remélem, hogy a továbbiakban sem lesz hiányos emiatt a keretünk. A télen nagy hangsúlyt fogunk fektetni a védekezésünk fejlesztésére, mert ez jelentősen befolyásolhatja majd a tavaszi szereplésünket.

MEGOSZTÁS