Lasztovicza László, a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola főigazgatója számolt be arról, milyen pályázatok, fontos események valósultak meg az iskolában 2021 végén.

Hogyan indult a tanév?

A pedagógusok már augusztusban a gyerekekért dolgoztak, mozgásos játékpályákat festettek az udvari járólapfelületre, a termeket feldíszítették, hogy az iskola külső és belső terein is barátságos környezetben fogadhassuk a tanulókat.

Milyen projekteket sikerült megvalósítani ebben a négy hónapban?
-Hirdetés-

Ősszel zárult az a pályázat, melyben szlovák gyökereink, őseink természetközeli attitűdjének megismerését tűztük ki célul. A tehetséggondozás kiemelten fontos intézményünkben. A novemberben véget érő, természettudományi ismereteket elmélyítő projektünkben az egyik végzős osztályunk vett részt. Csatlakoztunk az Európai Sporthét eseményeihez, és nem maradhatott el a Salátanap sem.

Salátanapi munka
A hagyományos őszi ünnepek közül melyeket tudtátok megtartani?

Október végén nagy sikerrel zajlott a Halloween parti, melyet a járványügyi helyzet miatt szűkebb körben, kisebb létszámmal bonyolítottunk le. Az október 6-i, és október 23-i emlék- és ünnepnapokról osztályszinten emlékeztünk meg. A diákok az osztályfőnökükkel közösen tekintettek meg egy témához kapcsolódó kisfilmet.

Halloween parti
Beszélj, kérlek, az első félév versenyeiről is!

A Járási szavalóverseny, a Kiss Benedek Szavalóverseny és a Járási rajzverseny is sok tanulót vonzott. Több kategóriában és korcsoportban is szép eredményeket értek el diákjaink. Felsős tanulóink szép számmal indultak a Matek Tájoló versenyen is.

Hogyan alakul nálatok az adventi időszak?

November végén, az első adventi héten már feldíszített karácsonyfa várta a gyermekeket, akik osztályfőnökeik segítségével varázsolták karácsonyi hangulatúvá a termeket. Ahogy az elmúlt évben, a pandémia most is megakadályozta, hogy nagyszabású ünnepségeinket megszervezzük. Természetesen a Mikulás azért körbejárt azokban az osztályokban, ahol az osztályfőnökök kérték, hogy közreműködjön az ajándékozásban.

Karácsonyi műsorral idén nem készülünk, de a novemberben megalakult énekkarunk két dallal, alsós gyermekeink pedig szavalatukkal járulnak hozzá a Kiskőrös TV karácsonyi adásához. Diákönkormányzatunk cipősdoboz akció keretében ajándékozta meg a rászoruló diáktársaikat.

Az új énekkar
Hogyan befolyásolta a járványügyi helyzet a tanév eddig menetét?

Természetesen szigorúan betartottuk a protokollt, egész osztályokat érintő karanténra ennek ellenére is szükség volt. November végén egy hétre, teljes egészében be kellett zárnunk, hogy a kollégák és a tanulók is meggyógyulhassanak olyan létszámban, hogy akadálytalanul működhessünk. Szerencsére egy hét után folytathattuk a munkát.

Képek: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS