A Soltvadkerti TE megyei I. osztályban szereplő női kézilabda csapatának kevés sikerben volt része az őszi szezonban. Az együttes a bajnokság első felén túl még nyeretlen, és sereghajtó a pontvadászatban.

A gárda az eddig lejátszott 9 mérkőzésén 1 döntetlen mellett, 8 alkalommal szenvedett vereséget, és 191-255-ös gólaránnyal, 1 ponttal a hatcsapatos bajnokság utolsó helyén áll. A lányok szerepléséről Opauszki Péter edzőt kérdeztem.

-Hirdetés-

Az együttes milyen előjelekkel vágott neki az új bajnoki szezonnak?

A női csapattal a második szezont kezdtem el edzőként az új bajnoki évadban. Játékoskeret tekintetében voltak változások, miután az egyik meghatározó kézilabdázónk, Szabó Bettina NB I-es utánpótlás bajnokságban szereplő gárdához távozott, és NB II-es együtteshez adták kölcsön kettős igazolással. A nyári felkészülésünk jól sikerült, de a járvány miatt többen karanténba kerültek, és kimaradtak a csapatból betegség miatt, ami teljesen átírta a bajnoki szereplésünket. Mindezek mellett az októberben életbe lépett járványügyi szigorítások miatt sem számíthattam több játékosunkra, és két hónap kellett ahhoz, hogy mindenki megfeleljen az előírásoknak.

Hogyan értékelnéd a lányok teljesítményét az idei őszi szezonban?

A csapat nagyon nehéz helyzetben volt, mert hetekig csak néhányan tudtak edzésre járni és a mérkőzéseken is szűkös kerettel léptünk pályára. Az őszi szezon utolsó három mérkőzésére állt össze a csapat, amikor már szinte a teljes kerettel dolgozhattam, ami a mutatott játékban és az eredményeinken is látszott. Nagyon szoros csatában egy időn túli hétméteressel kaptunk ki Kiskunhalason, a kalocsaiak ellen a mérkőzés hajrájáig nyílt volt a találkozó, a kiskőrösiekkel szemben pedig az utolsó másodpercben szerzett gólunkkal mentettük döntetlenre a szomszédvári rangadót. Úgy gondolom, hogy az őszi szezon végén már jelentősen javult a játékunk, és olyan teljesítményt nyújtottunk, amire lehet alapozni a továbbiakban. A legjobb mérkőzésünk talán a kalocsaiak elleni találkozó volt, ahol egy jobb végjátékkal meglepetést okozhattunk volna. A lányok az eddig lejátszott találkozók alkalmával a tudásuk mintegy tíz százalékát nyújtották csak, és ebben szerepet játszik sokszor az is, hogy nem hiszik el milyen teljesítményre képesek. A kiskőrösiek ellen elért döntetlen alkalmával döbbentek rá arra a lányok, hogy van még bennük bőven tartalék és nagy akarással, odafigyeléssel bármire képesek lehetnek.

A téli felkészülést mikor kezdi el a csapat?

Most a pihenőt kihasználva a csapattal közösen visszanézzük videón néhány mérkőzésünket, hogy tanuljunk a hibáinkból. Tavaszi szezonra a felkészülésünket január első hetében kezdjük el, heti három edzéssel, ami mellett mindenkinek egyéni edzésprogram is ki lesz adva. A bajnokság második felében még minden csapattal két alkalommal mérkőzünk meg, amelyek során szeretnénk olyan eredményeket elérni, hogy előrelépjünk a tabellán. A játékoskeretünk együtt marad, nem lesz távozó, és a tervek szerint két új igazolás érkezik majd hozzánk beállós posztra.

Képek: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS