A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokság 10. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. Ezen a játéknapon a Soltvadkerti TE-Bs Plastic gárdája a Kiskőrösi NKSZSE csapatát látta vendégül. A soltvadkerti sportcsarnokban december 4-én lejátszott mérkőzés alkalmával nem bírtak egymással a csapatok, és nagyon izgalmas végjáték után zárult döntetlennel a találkozó.

Soltvadkerti TE-Bs Plastic csapata

Soltvadkerti TE-Bs Plastic: Dúl (k), Lórincz 3, Petrezselyem 2, Kuti, Sörös 4, Bleszák 3, Gaál-Tasnádi 3, Korsós 3, Szentpéteri 1, Frittmann, Markó, Drenkovics.
Edző: Opauszki Péter

Kiskőrösi NKSZSE csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi NKSZSE: Szilágyiné (k), Vass (k), Schiszler 1, Zsubori 1, Lucza, Csepregi 4, Fazekas, Kollár 3, László, Mokos 8, Kovrig-Szabó 1, Kornóczi, Domokos-Faragó 1, Markó-Czérna.
Edző: Czérna János

Az első félidőben már nagy küzdelem alakult ki a pályán, és rangadóhoz méltóan hajtottak mindkét csapat játékosai. A kiskőrösiek végig vezettek, és több alkalommal három gólos is volt az előnyük (1-4, 2-5, 8-11), de a soltvadkertiek mindig vissza tudtak jönni a mérkőzésbe.

A második félidőt a hazaiak kezdték egy góllal (10-11), ami után újra három találattal vezettek a kiskőrösiek (10-13), de az előnyüket nem tudták tovább növelni. A nagyot küzdő soltvadkertiek a 43. percben megfordították a mérkőzés állását, és első alkalommal vették át a vezetést (15-14). A 45. percben már két gólos volt az előnyük (16-14). A kiskőrösiek ekkor sokat hibáztak védekezésben és támadásban is, valamint több hétméterest is kihagytak. A találkozó hajrájában megfordította az eredményt a kiskőrösi gárda és 50 másodperccel a vége előtt két góllal vezettek (17-19). Ekkor időt kért a soltvadkerti csapat edzője Opauszki Péter, melyet követően Bleszák Nóra talált gyorsan a kapuba egy kiskőrösi védekezési hiba után szélről (18-19). A kiskőrösiek vezethettek támadást, és Czérna János edző is időt kért 23 másodperccel a vége előtt. A vendégeknek a győzelemhez már elég lett volna a labdát tartaniuk, és gólt sem kellett volna lőniük. Az utolsó másodpercekben egy belemenés után a soltvadkertiekhez került a labda, és a hosszú indítást követően Gaál-Tasnádi Eliza talált a hálóba (19-19). A végletekig kiélezett mérkőzésen a hazaiak egyenlítő találatát követően azonnal megszólalt a találkozót lezáró dudaszó.

A soltvadkertiek kihozták ebből a mérkőzésből amit lehetett, a kiskőrösiek pedig a végjátékban rutintalan módon „bukták döntetlenre” a már megnyert találkozójukat. 

Soltvadkerti TE-Bs Plastic – Kiskőrösi NKSZSE 19-19 (9-11)

Soltvadkerti TE
Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

-A Magyar Kézilabda Szövetség járványügyi szabályai miatt közel két hónapja nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert több játékosra nem számíthattam edzésen, és mérkőzéseken sem. Általában 8-9 játékossal tudtam dolgozni, és nagyon nehéz körülmények között tudtunk kézilabdázni. Mindezek mellett volt egy olyan mérkőzésünk hazai pályán a Kiskunmajsa ellen, amikor súlyos sérülések voltak a találkozón, nagyon gyengén játszottunk és nem a jó kézilabda miatt emlékezünk vissza erre. Ezt követően játszottunk a Nemesnádudvarral, a Kalocsával és legutóbb Kiskunhalason egy időn túli hétméteressel kaptunk ki.
Javult a játékunk folyamatosan, de másfél éve, amióta a csapatnál dolgozom edzőként, a mai találkozón éreztem azt, hogy befogadó a csapat az általam elmondottakra és a kért dolgokat végrehajtják a pályán. Az utolsó másodpercekben egyetlen taktikai elemmel tudtunk csak gólt elérni, amit a lányok hibátlanul végrehajtottak, és így bravúros módon pontot tudtunk menteni.
Egy hét múlva hasonlóan szoros mérkőzésre számítok Kiskőrösön, ahol szeretnénk megszerezni az első győzelmünket a bajnokságban.

Kiskőrösi NKSZSE
Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A találkozóra a szokásos módon három edzéssel készült a csapat, de természetesen fejben mindig más egy ilyen szomszédvári rangadón pályára lépni. Ma sajnos nem játszottunk jól, és ilyenkor az időkérések alkalmával hiába mondtam el, hogy mit kellene végrehajtani, a lányok nem tudták megvalósítani a pályán. Több technikai hibát vétettünk támadásban, voltak eladott labdáink, kihagyott ziccereink és több hétméterest sem tudtunk gólra váltani. Az ilyen dolgok egy szoros, kiélezett szomszédvári rangadón nem férnek bele a játékunkba büntetlenül.
Ma volt több olyan játékosunk, akinek nem volt önbizalma, kevés volt az átlövési kísérletünk, ami mellett nagyon bosszantó, hogy az őszi szezonban már nem az első olyan mérkőzésünket játsszuk, amikor 3-4 hétméterest is kihagyunk. Úgy gondolom, hogy egy agyonnyert mérkőzésen játszottunk döntetlent a végjátékban elkövetett hibáink miatt.
Az egy hét múlva esedékes visszavágóra nagyon készülünk, a teljes keretre számíthatok és szeretnénk egy jó mérkőzéssel zárni az őszi szezont.

Az összecsapás visszavágója december 11-én szombaton, a kiskőrösi sportcsarnokban lesz, amikor 14 órai kezdettel lépnek pályára a csapatok.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS