A HC Kiskőrös jégkorong csapatánál évek óta komoly munka folyik. A klub színeiben jelenleg hét csapat szerepel a különböző korosztályos bajnokságokban. Ebben a sportágban a versenyszezon télen zajlik, melynek felén vannak túl a csapatok.

Az elért eredményekről a HC Kiskőrös elnöke Szekeres Károly elmondta, hogy a jó szerepléshez a tárgyi feltételek folyamatos fejlesztésére is szükség van. Az új bajnoki szezon már szeptemberben elkezdődött, és Zsigmond Imre személyében az utánpótlás gárdáknál egy új edző állt munkába. Az U8, U10 és az U12-es gárdák nagyon sok tornán vettek részt, és ezekben a korosztályokban több bajnoki fordulót Kiskőrösön is megrendeztek.

-Hirdetés-

Az U8-asoknál a szakmai munkáért Kosóczky Tibor és Kosóczky Nikolett felel, akik szép számú gyermekkel dolgozhatnak.
Az U10-es gárdánál kicsit szűkebb a keret, és ide még várnak fiatalokat, akik szeretnének jégkorongozni Kosóczky Tibor és Zsigmond Imre keze alatt.
Az U12-es csapat eddig kiválóan teljesít Zsigmond Imre és Kosóczky Tibor edzők irányításával, hiszen a fiatalok minden mérkőzésüket megnyerték. Ebben a három korosztályban a rendszeres versenyeztetés az elsődleges szempont, így itt nem vezetik az eredményeket és a góllövőket.
Az U14-es korosztályban a kiskőrösi fiatalok nagyon jól helytálltak Zoran Jaramazovic edző vezetésével, hiszen a második helyen fejezték be az alapszakaszt egy 8 csapatos bajnokságban.

Az U18-as csapat

Az együttes ezzel az eredménnyel feljutott a rájátszás felsőházába, ahol az eddig lejátszott mérkőzéseken két győzelem mellett, két alkalommal vereséget szenvedtek.

A Zoran Jaramazovic edző irányításával szereplő U16-os gárda egy szabálytalanság miatt nehéz helyzetbe került, mivel a keret négy meghatározó játékosát eltiltották, és így a létszám tekintetében is komoly gondok voltak. Ilyen helyzetben a Ferencvárostól 7-0-ra kikaptak, majd a Kanadai Magyar Hokiklub fogadta őket, akik ellen végig vezettek és az ötödik gólnál az ellenfél játékosa a kapuvasat találta el a koronggal. A játék folytatódott és a hazaiak reklamálásának hatására néhány perccel később a játékvezető gólt ítélt, amivel döntetlen lett a mérkőzés, és a büntetőkkel kikaptak a kiskőrösiek. Az esettel kapcsolatban a videófelvételt mellékelve kér majd jogorvoslatot a kiskőrösi klub.

Az U18-as csapat első alkalommal vesz részt országos bajnoki küzdelmekben a „tavi-hoki” 3×3-as küzdelemsorozatban. Az együttes jól helytáll, és második helyről várhatja a folytatást Sándor Zsolt edző irányításával.

A felnőtt csapat is a 3×3-as küzdelemsorozatban szerepel azért, hogy a kisebb méretű kiskőrösi jégpályán hazai mérkőzéseket is játszhassanak. Itt is kiválóan teljesít az együttes, mivel a MAC Ikonok mögött a második helyen vannak, és az országos bajnokság többi csoportjának második helyezettjeivel mérkőznek meg majd a későbbiekben.

Képek: VIRA.HU archív

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS