A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapatának játékoskerete jelentősen átalakult az idei szezonra. Az együttesbe több új labdarúgó is érkezett, de az ősszel nem jöttek igazán a jó eredmények.

A gárda a bajnokság első felén túl a 13. helyen állva sereghajtó 12 mérkőzésen szerzett 1 győzelemmel, 5 döntetlennel, 6 vereséggel, 14-22-es gólaránnyal, 8 ponttal.

A csapat szerepléséről a Soltvadkerti TE labdarúgó szakosztályának elnökét, Schmidt Zsoltot kérdeztem.

-Hirdetés-

-Az új bajnoki szezonnak milyen szakmai háttérrel és játékoskerettel vágott neki a csapat?

-Az edző személyében nem volt változás, mivel maradt a csapatnál Újvári Gábor, viszont a játékoskeret tekintetében nagyobb mozgás történt. Úgy gondolta a csapat vezetése, hogy meg kellene erősíteni a keretet, amiben a klub elnöke Dobszai Zoltán is támogatásáról biztosított bennünket. Eligazolt tőlünk Kiskőrösre Pekker Roland és érkezett hozzánk László Dániel Szegedi VSE-től, Bashiri-Shahroodi Arian, Katona Gergő, Supka Zsolt Kerekegyházáról, Hegedűs Ádám egy fővárosi csapattól, Gémesi János Kiskőrösről, valamint megyei III. osztályú csapatunktól érkezett Dulai Máté. Azért kellett ilyen sok játékost leigazolnunk, mert létszámban nagyon kevesen voltunk és sajnos a helyi fiatalok közül többen sem vállalták az első csapatban való szereplést. Az új igazolások szinte mindegyike 20 év körüli fiatal játékos, akik akadémiákon nevelkedtek és megfelelő alapokkal rendelkeznek. A szezon előtt a felkészülési találkozókon nagyon jó eredményeket értünk el és bizakodva vártuk a bajnokságot.

-Az őszi szezonban nyújtott teljesítményt, hogyan tudnád értékelni?

-Nagyon nehéz volt a sorsolásunk, mert a tavalyi bajnok Jánoshalmával kezdtünk, majd Akasztón vendégszerepeltünk és mindkét mérkőzést úgy veszítettük el, hogy akár a győzelemre is lett volna esélyünk. A két vereség sajnos berántotta a csapatot egy kisebb gödörbe, de szerencsére vissza tudtunk ebből jönni az elkövetkezendő 4-5 találkozón. A legjobb mérkőzésünket Kiskunfélegyházán játszottuk, ahol sikerült úgy elérnünk egy bravúros döntetlent, hogy a 70. perctől kezdve 10 emberrel játszva egyenlítettünk. Utána következett a hartai találkozónk, amikor 0-2-ről felállva tudtunk fordítani és 3-2-re nyerni. Ezt követően szabadnaposak voltunk, ami után lendületét vesztette a csapat és több rossz eredményünk is volt. Fontos azonban megjegyeznem, hogy szinte minden elvesztett mérkőzésünkön közel álltunk a pontszerzéshez és az 5 döntetlenük alkalmával is nyerhettünk volna a találkozókon. Sajnos több olyan mérkőzésünk volt, amikor a végjátékban vagy a hosszabbítás perceiben kaptunk gólt és ezért buktunk el győzelmeket a Bácsalmás, a Kiskunhalas vagy a Kecel csapatival szemben. A fiúk messze nem hozták ki magukból azt, amit tudnak, ebben a csapatban sokkal több van, mint a helyezésünk mutatja.

-A bajnokság második felében mire számítasz a csapattól?

-Nagyon bízok a tavaszi jobb szereplésünkben, melynek változatlan játékoskerettel vágunk neki. A fiúk a téli felkészülést január 14-én kezdik majd meg és nagyon remélem, hogy egy jó alapozással a tavasszal majd a mérkőzések végén mi tudjuk a magunk javára fordítani az eredmények alakulását. Továbbra is szeretnénk folytatni a megyei III. osztályban szereplő csapatunkkal azt a közös munkát, hogy az ifjúsági gárdából szerepeljenek náluk fiatalok, ami átmenetet jelenthet az első csapathoz. Nagyon remélem, hogy a szurkolóink a tavasszal is kitartanak mellettünk, mi pedig jó eredményekkel és győzelmekkel tudjuk majd meghálálni ebben a nehéz időszakban is a támogatásukat.

MEGOSZTÁS