Polereczki Ildikót, vagyis férjezett nevén Weller Ildikót Kiskőrösön sokan ismerik, már az egészen pici lakók is. Ildikó tavaly nyárig a kiskőrösi bölcsődében volt kisgyermeknevelő, és a nagyobb gyerekeket is ő tornáztatta az egyik sportcentrumban. Mindeközben megismerkedett párjával -most már férjével- Leventével, akivel házasságkötésük után más vizekre eveztek, elköltöztek a fővárosba. A mesés lánykérést követően nem sokkal, esküvőjük helyszínéül a magyar tengert választották, csodás balatoni ceremóniájuk volt.

Igen gyorsan, 3 hónapnyi ismeretség után történt a lánykérés. Ez a mai rohanó világ hozadéka, vagy mint a mesében: szerelem első látásra? 

Levente: Nem gondolom, hogy a mai rohanó világ, vagy a tipikus szerelem első látásra érzés motivált volna, hogy megkérjem Ildikó kezét. Igazából nem akartam/akartunk siettetni semmit, és nem is őrült érzelem kerített hatalmába, ami erre indított volna. Egyszerűen egy belső, mély meggyőződésem volt azt illetően, hogy Ildikó az a valaki, akire mindig is vágytam. De azt hiszem, ez az érzés kölcsönös is volt, ez persze erősítette a bizalmat köztünk. Mivel mind a ketten 30-on túl vagyunk, talán érettebben is látjuk azt, hogy milyen társra van szükségünk. Fontos hozzátennem, hogy bár 3 hónap után kértem meg Ildikó kezét, ez nem precedens mások számára. Ebben óvatosnak, megfontoltnak kell lenni, mielőtt valaki a példánkat követi. 

A lánykérés helyszíne
Meséljetek a lánykérésről. Milyen megható emléketek fűz hozzá? 
-Hirdetés-

Ildikó: A lánykérés Tihanyban történt, egy csodálatos téli vasárnap délután.

Levente: Veszprém mellett nőttem fel. Gyerekkoromtól kezdve sokat járok a Balatonra, talán mindig is örök kedvencem marad. Tihany még különlegesebb számomra, sok látványosságát, apró ösvényét, elrejtett szépségét bejártam már. Évekkel ezelőtt megerősödött bennem a gondolat, ha egyszer eljön a nagy Ő, akkor itt kérem meg a kezét. A kiszemelt nap január 17-e volt, viszont semmiképp sem akartam, hogy Ildikó bármit is sejtsen. Így aznapra egy-két fontosnak tűnő dolgot is beterveztem és kértem, hogy kísérjen el. A Tihanyban tett séta csak egy levezető programnak tűnhetett számára, miközben a kabátom belső zsebében egész nap ott lapult a gyémántgyűrű, én pedig másra sem tudtam gondolni. Felsétáltunk a Kiserdő sziklákhoz, ahol csodálatos panoráma nyílik a tihanyi külső tóra. A következő eseményeket mindenki számtalanszor látta már filmekben…

Ildikó: Ami számomra a legdöbbenetesebb volt, hogy immáron gyűrűvel a kezemen, ragyogó napsütésben sétáltunk le a sziklákról. A talpunk alatt ropogott a friss hó. Tökéletesebb napot el sem képzelhettem volna.

A lánykérés helyszínén készült később esküvői kép is
Miért éppen a Balatont választottátok az esküvőtök helyszínéül? Hogyan zajlott a ceremónia? 

Levente: Elsőként Kiskőrösön és Budapesten látogattunk meg esküvők lebonyolításában jártas éttermeket. Voltak nagyon szimpatikus helyek, volt amelyik kevésbé tetszett, de valahogy egyikben sem éreztük, hogy megérkeztünk az álomesküvőnk helyszínéhez. Egyéb elfoglaltság miatt jártunk Veszprémben, amikor felvetettem Ildikónak, hogy nézzünk be a Hotel História Malomkertbe, amely a város szívében egy parkos, várpanorámás helyen fekszik. Korábban céges rendezvény keretén belül voltam már itt, tudtam, hogy ez egy egészen kiváló hely. Viszont Veszprémhez néhány régi baráton kívül nem sok minden kötött engem, Ildikót pedig még ennyi sem.

Ildikó: Nekem azonnal megtetszett a Malomkert. Maga az étterem és a környéke, valamint a fogadtatás. Egyszerűen bele szerettünk a helyszínbe. Mivel szabad időpontjuk szombatra is volt még, tudtuk, hogy nem kell tovább keresnünk. A Hotel História Malomkertnek saját rendezvényszervezője is van, aki rendkívül nagy segítséget nyújtott, így igazán profi volt a szervezés és a lebonyolítás is. 

Levente: Számunkra fontos volt, hogy tényleg az esküvőnk napján házasodjunk össze, ezért az anyakönyvvezető előtt nem valamelyik hétköznap jelentünk meg, hanem a helyszínre hívtuk. Az egyházi szertartás is a parkban kapott helyet, a lelkész és a zenészek szintén csodálatosak voltak.

A ceremónia

Ildikó: A fotózást is az esküvő napján tartottuk meg, ez persze kissé sűrűvé tette azt a napot. Tihanyban sok helyszínen készítettünk fotót, többek között a lánykérés helyszínén is. A Balaton ilyen szempontból is remek választás.
A készülődésben nagy segítségemre volt a kiskőrösi fodrászom, aki eljött és a menyasszonyi frizurán kívül a család többi tagjának is elkészítette a haját. 

A család és a barátok mit szóltak hozzá, hogy a Balatonig kell utazni a lakodalom miatt?

Ildikó: A meghívottak kissé meglepődve, de örömmel fogadták, hogy az esküvőnket nem Kiskőrösre vagy Budapestre szervezzük. A járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt kénytelenek voltunk minimális létszámmal tervezni, így összesen, mintegy 65 embert hívtunk meg. 

Volt-e valamilyen nehezítő körülmény a covid miatt?

Ildikó: A korlátozások miatt sok étterem zárva volt, vagy minimálisan üzemelt, illetve a 2020-as évben elmaradt esküvőket átfoglalták a 2021-es évre. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a helyszín megtalálását illetően, így teljes bizonytalanságban kezdtük el a szervezést, és a lehetséges helyszínek felkutatását. Sőt, mivel tavasszal semmilyen rendezvényt nem lehetett megtartani, így szinte vakon kellett tervezzünk, szervezzünk, álmodozzunk.

Weller házaspár
Külföldi esküvőben nem gondolkoztatok? 

Levente: Egyáltalán nem. Számunkra az egyik legfontosabb az volt, hogy az életünk legszebb napját megoszthassuk a családunkkal és a barátainkkal. Egy külföldön megtartott házasságkötés esetén ez elképzelhetetlen.

Merre volt a nászút?

Levente: Horvátországba, Vrbnik-be utaztunk az esküvőt követő napon. A nászút tekintetében ragaszkodtunk a külföldi, tengerparti helyszínhez. Személy szerint jobban élvezem a kikapcsolódást egy másik országban.

Ildikó: Egy tengerparti apartmant béreltünk. A Horvátországban töltött 5 nap alatt, az időjárás szuper volt, jobbat nem is kívánhattunk volna. Elvittük az esküvői ruhámat is, hogy készítsünk néhány remek fotót a tengerparton is.

A nászúton készült menyasszonyi ruhás kép

Sok Boldogságot kívánunk!

Képek: Weller házaspártól

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS