A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőrei 2022. január 6-án 20 óra 45 perckor intézkedés alá vontak Soltvadkerten egy Volkswagen Sharan típusú kocsit, amelyet egy bolgár férfi vezetett, olvasható a police.hu-n. 

A rendőrség arról tájékoztat, hogy a járműben a sofőrön kívül további 13 külföldit találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

-Hirdetés-

A gyanú szerint az autó vezetője a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Őt előállítják és őrizetbe veszik, majd kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

forrás: police.hu
MEGOSZTÁS