Az elmúlt hetekben újra életre kelt a zöldhulladékkal kapcsolatos probléma Kiskőrösön: többen adtak nemtetszésüknek hangot, miszerint a szolgáltató nem viszi el a zöldhulladékot. Domonyi László polgármester a megoldásról tájékoztatott.

A hulladékszállító szolgáltató havonta ingatlanonként 4 zsák zöldhulladék elszállítását vállalta, de ezt a mennyiséget is kizárólag lebomló, általuk adott zsákban viszik el. A lakosok és a szolgáltató között itt van némi kommunikációs zavar, közölte a polgármester. Kifejtette: több háztartás esetében problémaként jelenik meg, hogy „fekete zsákban” helyezik ki az említett hulladékot.

Domonyi László polgármester: „az FBH-NP Nonprofit Kft. hulladékszállító ügyfélszolgálatán lehet 4 zsákot átvenni”
-Hirdetés-

A szolgáltató azokat nem hajlandó elszállítani, mivel a komposztálójukba nem fér bele, mert nem lebomló anyagból készült.

Itt a megoldás:

Domonyi László polgármester elmondta, hogy csütörtökönként 09.00. óra és 16.00 óra között a Kőröskom Nonprofit Kft. telephelyén (Kiskőrös, Petőfi Sándor út 108.) az FBH-NP Nonprofit Kft. hulladékszállító ügyfélszolgálatán személyesen lehet az ügyfélszolgálat munkatársától ingyenesen (havi 4 zsákot) átvenni.

Arra kérem a kiskőrösieket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel

– hívta fel a figyelmet.

Év végén, hogy a város tiszta legyen, és ne árnyékolja be a karácsonyt, a Kőrösszolg Nonprofit Kft. munkatársai saját autóval összeszedték az általuk ismert helyszínekről a nem lebomló zsákban lévő zöldhulladékot. 

Erre figyeljünk, ha zöldhulladékot szeretnénk elvitetni:

Nagy gond és nagy kérés lakosság felé, hogy a zsákban csak zöldhulladék legyen. Semmiképpen ne rakjunk bele más típusú szemetet, mert a szolgáltató nem fogja elszállítani a kevert zsákot.

Ezekre kérem, hogy figyeljenek oda

– fogalmazott a polgármester.

Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok:

Kerti hulladék:

  • maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben: faág, fanyesedék, gally
  • gyűjtésre rendszeresített műanyag zsákokban vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék

Udvari hulladék:

  • gyűjtésre rendszeresített műanyag zsákokban fűrészpor, faforgács, száraz szalma

Konyhai hulladék:

  • gyűjtésre rendszeresített műanyag zsákokban zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok, élelmiszer-maradék

Gyűjtésre rendszeresített műanyag zsákok típusai:

  • ingyenesen biztosított biológiailag lebomló zsák: zöld színű fekete zöldhulladék felirattal vagy átlátszó, zöld felirattal ellátott zsák
  • díjköteles biológiailag lebomló zsák: kék színű, fekete felirattal ellátott zsák.

Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS