A Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal felújítása miatt február 1-jétől jelentősen módosul a menetrend a kelebiai vonalon, több szakaszon buszok viszik majd az utasokat – tájékoztatta a Mávinform csütörtökön az MTI-t.

Kapcsolódó cikk
Lerakták a Budapest-Belgrád gyorsvasút alapkövét
Lerakták a Budapest-Belgrád gyorsvasút alapkövét
Kiskunhalason megtörtént a Budapest-Belgrád vasútvonal ünnepélyes alapkőletétele. Ezzel megkezdődött a kivitelezés. A több mint 150 kilométeres, duplavágányos magyarországi szakasz Kiskőröst...

Újabb jelentős fázisához érkezett a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszának felújítása azzal, hogy február 1-jétől Délegyháza és Kelebia között vágányzár mellett folytatódik a kivitelezés – írták.

-Hirdetés-

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonal több évig tartó átépítésének első menetrendi üteme idén április 30-áig lesz érvényben. Ebben az időszakban a vonatok csak Budapest és Délegyháza között járnak – hívták fel a figyelmet.

A Délegyháza-Kiskunhalas-Kelebia szakaszon vonatpótló autóbuszokkal, valamint a Volánbusz helyközi és távolsági járataival lehet utazni; a buszok átveszik az érintett települések teljes kiszolgálását

– tették hozzá.

Jelezték, hogy a Délegyháza és Kelebia között életbe lépő módosítás havonta 50 ezer utast, a Budapest-Kelebia vonalon utazók mintegy negyedét érinti. A közúti buszos közlekedés és az átszállások miatt a Délegyházától délebbre lévő szakaszra, illetve szakaszról utazóknak Budapest és Kunszentmiklós-Tass között 20-30 perccel hosszabb eljutási idővel kell majd számolniuk. Kiskőrös, Kiskunhalas, illetve Kelebia és a főváros között pedig 30-45 perccel növekedhet az átlagos eljutási idő – figyelmeztettek a közleményben.

A vasúttársaság azt kéri utasaitól, hogy tervezzék meg utazásukat. A www.mav.hu/150 címen is részletesen tájékozódhatnak – írták.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: VIRA.HU archív