A korábbi évekhez hasonlóan, 2022-ben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján – gyermekrajz pályázatot hirdet „Így közlekedtek ti!” címen, három kategóriában:

  • óvodások (3-6 éves),
  • alsó tagozatos (7-10 éves),
  • és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók részére.

A rajzoknak a biztonságos, szabályos közlekedést kell bemutatniuk, külön témakör megkötés nincs.

-Hirdetés-

Az alkotások mérete kizárólag A/4 vagy A/3 méret lehet.
Alkalmazott technikák közül a grafitot, színes ceruzát, zsírkrétát, linot, tust, temperát, olajt, diópácot és a szénrajzot választhatják az alkotók.

Fontos, hogy az alkotásokat egyénileg kell elkészítsék a gyerekek!

A pályamunkákat a területileg illetékes Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságához (VBB) kell beküldeni az alkotó adatainak (név, életkor, lakcím, iskola/óvoda, megnevezése) feltüntetésével, legkésőbb 2022. május 5-ig.

A VBB-k az általuk zsűrizett és kiválasztott legjobb alkotásokból 2022. május 20-ig kategóriánként 3-3-3 pályaművet továbbítanak a második fordulóra a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottsághoz (MBB).
Az MBB szakmai zsűrije által kiválasztott nyertesek nevét és pályaműveit 2022. június 3-án a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzés facebook oldalán teszik közzé.

1-3 díj: kategóriánként tárgyjutalom, melyet az alkotók a területileg illetékes Balesetmegelőzési Bizottság titkárától vehetnek majd át.

A pályaműveket nem őrzik meg és nem küldik vissza.

Kapcsolódó cikk
Gyermekrajzok sokasága díszíti Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központ ablakait
Gyermekrajzok sokasága díszíti Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központ ablakait
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címen,...
Kapcsolódó cikk
Bem iskolás diákokat díjaztak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rajzpályázatán
Bem iskolás diákokat díjaztak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rajzpályázatán
A rendőr ne ijesztő eleme legyen a közlekedésnek! Ez a célja annak a rajzpályázatnak, amelyet Így közlekedtek ti! – címmel...

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzés facebook oldal
Kiemelt kép: VIRA.HU archív