Idén is megigényelhetik a rászorulók a tűzifa támogatást. Ez a téli hónapokban azoknak a szociálisan rászoruló személyeknek jár, akik kizárólag tűzifával tudnak tüzelni és önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni téli tüzelő biztosításáról. 

-Hirdetés-

Aszódiné Nedró Éva, közigazgatási osztályvezető elmondta: 

A képviselő-testület a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet alapján biztosítja a rászorulóknak a szociális célú tűzifa támogatást. Ez egy természetben nyújtott szociális ellátás, ami azt jelenti, hogy nem pénzbeli támogatást biztosítunk az arra rászorulóknak, hanem ténylegesen a tűzifát biztosítják számunkra. 

A támogatás azonban különböző feltételekhez kötött. 

A családban az egy főre eső jövedelem nem lehet magasabb 37.050 forintnál, egyedül élő esetén pedig 57.000 forintnál. Vagyonnal nem rendelkezhet a kérelmező, illetve az életvitelszerűen használt lakásában a fűtést fatüzelésű kályhával kell biztosítania. 

A tűzifa támogatás igénybevételéhez szükséges formanyomtatvány letölthető Kiskőrös város honlapjáról, de személyesen is igénybe vehető a Polgármesteri Hivatal szociális csoportjától. 

A kérelemhez csatolni kell jövedelem és vagyonnyilatkozatot. Aki megfelel a feltételnek, részesülhet ebben a támogatásban. A kérelem beérkezését követő 8 napon belül dönt erről a polgármester úr. A tavalyi évben lehetőség volt arra, hogy ne csak a támogatást biztosítsuk a kérelmezőknek, hanem házhoz is szállítottuk a fát, a velük előre leegyeztetett időpontban. 

Az önkormányzat arra törekszik, hogy minden jogosult család, valamint egyedülálló személy részesülhessen a támogatásban. Amennyiben nem jut megfelelő mennyiségű tűzifa, az önkormányzat a rendkívüli települési támogatás keretében anyagilag tudja segíteni azokat, akiknek a fűtés nehézséget okoz. Tavaly összesen 67 család részesült  tűzifa támogatásban Kiskőrösön. 

Forrás: Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS