Felnőtt női kézilabda tornát rendeztek február 5-én a kiskőrösi városi sportcsarnokban a házigazda Kiskőrösi NKSZSE, a Tolna megyei Tengelic és Tolna KC csapatainak részvételével. A csapatok körmérkőzéses rendszerben küzdöttek meg egymással 2×25 perces játékidő alatt.

A kiskőrösi lányok az első mérkőzésüket a Tengelic gárdájával játszották, akiket nagyon magabiztos játékkal győztek le 27-10 arányban. Ezt követően egy rövid pihenőt követően a Tolna KC csapata ellen léptek pályára a kiskőrösiek. A hazai lányok már az első félidőben eldöntötték a mérkőzés sorsát, amikor 12-5-re vezettek, a szünet után pedig helyenként szemre is tetszetős gólokat szerezve nyertek 23-17-re.

-Hirdetés-

Sajnos ezen a mérkőzésen egy súlyos sérülés is történt a második félidő 15. percében. Ekkor a kiskőrösiek játékosa Mokos Anita ütközött a labdáért folyó harcban a vendégek közül Kocsis Anitával. Az eset után a tolnai kézilabdázó a játékostársai segítségével tudott csak lejönni a pályáról és fájó arccal rogyott össze a kispadnál. A szervezők értesítették a Kiskőrösi Mentőszolgálatot, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és a sérült játékost a kiskunhalasi kórházba szállították kivizsgálásra. Mint később kiderült a sérült játékos röntgen felvétele nem mutatott ki törést vagy komolyabb problémát és a vérvétel eredménye is negatív lett, ami után a kézilabdázó a szüleivel távozott a kórházból. Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a kiskőrösiek nyerik meg a IV. Zsubori Zoltán Emléktornát, az utolsó találkozó pedig a további helyezések sorsáról döntött. Mivel a Tolna KC 26-23-ra legyőzte a Tengelic együttesét, így a tolnaiak lettek a másodikok, a Tengelic gárdája pedig a harmadik helyen zárta a tornát.

Markó-Czérna Bianka, Schiszler Hanna, Boldizsár Nikita, László Luca, Czérna János

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Nagyon jó felkészülést jelentett ez a torna a torna a csapat számára, az egy hét múlva kezdődő tavaszi bajnoki szezonra. Mivel a megyei bajnokságban hat csapat szerepel és azokkal a szezonban négy mérkőzést játszunk, ezért most nem akartunk közülük ellenfelet hívni a tornára. Így hívtuk meg a Tolna megyei ellenfeleket, akikkel jó mérkőzéseket játszottunk. Nagyon örülök, hogy a lányok a mérkőzések során felszabadultan kézilabdáztak és bátran felvállalták a különböző játékelemeket. Sikerült zártan védekeznünk, ami mellé egy jó kapusteljesítmény is párosult és gyorsan kézilabdázva tudtunk helyenként nagyon szép gólokat lőni. A következő héten hétfőn, szerdán és pénteken edzünk a Soltvadkert elleni hazai rangadóra készülve.

Különdíjak
Legjobb kapus: Boldizsár Nikita (Kiskőrös NKSZSE)
Legjobb mezőnyjátékos: Garaiszki Dóra (Tengelic)
Gólkirály: Szmacska Liliána – 14 gól (Tolna KC)
Legjobb hazai játékos: Schiszler Hanna (Kiskőrös NKSZSE)

 

Megyei I. osztályú felnőtt mérkőzés:
Február 12. szombat: 17.30
Kiskőrös NKSZSE-Soltvadkerti TE

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS