Az Országos Gyermekbajnokság küzdelmeiben szerepel a Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapatának U11-es gárdája. Az együttes az utánpótlás bajnokságban Bács-Kiskun megyei és Csongrád megyei csapatokkal méri össze erejét.

-Hirdetés-

Az együttes január elejétől elkezdte a téli felkészülését Fenyvesi Éva edző irányításával, aki elmondta, hogy a lányok heti három edzésen vesznek részt, hétfőn és szerdán a városi sportcsarnokban, csütörtökön pedig a Bem iskola tornacsarnokában. A gyakorlások során a mozgáskoordinációs és a labdás ügyességi feladatok kapják a legnagyobb hangsúlyt, valamint a kézilabda alapelemeit próbálják elsajátítani a gyermekek.

A gyermekbajnokságban nem vezetnek statisztikákat és az eredményeket sem regisztrálják. Ebben a korosztályban a rendszeres versenyeztetést és a mérkőzéshelyzetek kialakítása a legfőbb szempont, de természetesen azért számolják a gólokat és nagyon örülnek a lányok, ha nyerni tudnak valaki ellen. A csapat az őszi szezonban a járványhelyzet miatt nem tudott sok mérkőzést játszani és voltak találkozók, amelyek emiatt elmaradtak. A bajnoki küzdelmek márciusban kezdődnek majd és addig több, mint két hónapja van a csapatnak, hogy felkészüljön a tavaszi szezonra. Az edző kiemelte, hogy a fiatalok nagyon lelkesek, szorgalmasan járnak az edzésekre és komolyan készülnek a mérkőzésekre, aminek köszönhetően folyamatosan fejlődnek és bizakodva várják a bajnokság második felét.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS