Az U9-es együttes a Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapatának legfiatalabb korosztálya. A gárda nem szerepel még semmilyen bajnokságban, viszont a klub legnagyobb létszámú csapata.

A fiatalok között óvodáskorúak is vannak és 9 éves korig bezárólag járnak edzésre a gyermekek. A kézilabda alapjait próbálják itt elsajátítani, hogy megfelelő alapokat kapva tudjanak majd a későbbiekben továbblépni a következő korosztályba. A fiatalok edzője Markó-Czérna Bianka elmondta, hogy hétfő, szerda és csütörtöki napokon edzenek a gyermekekkel. Kiemelte, hogy próbálnak olyan hátteret biztosítani, ami a kézilabdát vonzóvá teszi a fiatalok számára, ami mellett rendszeresen látogatják az iskolákat, részt vesznek a szülői értekezleteken a tanév elején és tájékoztatást adnak a sportágban rejlő lehetőségekről.

-Hirdetés-

Úgy fogalmazott, hogy ebben a korosztályban nem kimondottan komoly kézilabdázás folyik, hanem a rendszeres mozgás, a sportág megszerettetése a cél: sok labdás játékkal és mozgáskoordinációt javító gyakorlatokkal. Ebben a korosztályban még csak szivacskézilabda van, a hagyományos „kemény” versenykézilabdával az U11-es csapatnál találkoznak a játékosok. A legfiatalabbak között az összes gyermeket kipróbálják a kapustól kezdve minden mezőnyjátékos poszton, hogy látni lehessen a későbbiekben milyen irányban fejlődhet. Az U9-es csapat első megmérettetése a kecskeméti KESI Kupa lesz és ezzel a korosztállyal benevezett a klub a márciusban induló Kisiskolás Gyermekbajnokságba is, melyben a nagy keretlétszámra tekintettel két gárdával is szerepelnek majd.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS