Mint arról korábban már beszámoltunk, Csengőd Község Önkormányzata már rendelkezik elnyert útfelújítási pályázattal, amely forrásból az év első felében meg fog valósulni a Dózsa György utca felújítása. Azonban mindig lesz olyan útszakasz, aminek vagy a vízelvezetése, vagy a burkolata indokolja majd a felújítást, tájékoztatott Pivarcsi Csaba a település polgármestere a január 25-i Képviselő-testületi ülésen.

Minden évben meghirdeti a Belügyminisztérium azt a pályázati felhívást, melyen belül egyebek mellett belterületi útfejlesztésre is pályázhatnak a települési önkormányzatok. A képviselői-testületi döntés értelmében a település önkormányzata is benyújtotta „kérelmét”. Pozitív elbírálás esetén a beruházáshoz elnyerhető forráshoz (ami maximum 20 millió forint lehet) további 15 százalékos önerőt kellene biztosítania Csengőd Község Önkormányzatának.

-Hirdetés-

A pályázat benyújtásához már előzetesen felmérte a településvezetés az utcákat, hogy kiderüljön melyik az, amelyik leginkább fejlesztésre szorul. Ezzel egyidejűleg több árajánlatot is bekértek, így a pályázat beadásához már csak a testületi jóváhagyás volt szükséges.

A képviselő-testület döntése értelmében benyújtásra került az érintett utcák felújítására irányuló pályázat.

Pivarcsi Csaba leszögezte: az árajánlatok beérkezése után az tekinthető reálisnak, hogy a Kodály és az Akácfa utcák burkolatának a felújítása történne meg a hazai forrásból. Az érintett utcák állapotával kapcsolatban elhangzott, hogy azok keskenyek, és több helyen meg is süllyedt a burkolatuk. Az árajánlat tekintetében kiderült az is, hogy a felújítási költség mintegy 19.5 millió forintot tenne ki, melyből el tudna készülni a jó minőségű burkolat.

A polgármester elmondta, hogy már a bejárás előtt is tisztában voltak azzal, hogy több utca fejlesztése is indokolt lenne, azonban az elnyerhető forrás mértéke a felsorolt utcák fejlesztésére lenne elég.

A pályázatnak – a Magyar Falu Programhoz hasonlóan – gyors bírálati rendszere van, ezért a polgármester nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a Dózsa György utcai beruházás után – pozitív elbírálás esetén – közvetlenül megvalósulhat a két utca rekonstrukciója.

Mint elhangzott, a jövőben egy hasonló keretösszeget kíván biztosítani az önkormányzat arra célra, hogy minden évben egy-egy új szakasz felújítására tudjon pályázni.

Kapcsolódó cikk
Nagyértékű fogorvosi eszköz beszerzésére pályáznak Csengődön
Nagyértékű fogorvosi eszköz beszerzésére pályáznak Csengődön
Csengőd Község Önkormányzata jelenleg is több olyan elnyert pályázattal rendelkezik, amelyek már kivitelezési fázisban vannak. Azonban az újonnan megjelent Magyar...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS