A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC kiváló őszi szerepléséhez Paunovic Marko kapus nagyszerű védéseivel járult hozzá. A szabadkai hálóőr fél szezon húzott le a kiskőrösi labdarúgócsapatnál, aki korábban Szerbiában, Albániában és Ausztriában is játszott.

A kapus elmondta, hogy a tavalyi évben nem volt csapata és 2021 év elején a megyei III. osztályú kaskantyúi gárdában szerepelt Virág Tibor csapatvezető invitálására, aki egy szerbiai barátjának a jó ismerőse. Itt figyeltek fel rá a kiskőrösiek, akik 2021 nyarán leigazolták és az őszi szezonban már a megyei I. osztályú Kiskőrösi LC gárdáját erősítette.

-Hirdetés-

A játékos korábban volt szerb U16-os válogatott és Magyarországon szerepelt a Makó, a Kelebia és a Kunbaja csapatiban is. Kiemelte, hogy a kiskőrösi csapatnál eltöltött néhány hónapot a szívébe zárta, jól érezte magát itt. Megemlítette, hogy minden kiskőrösi színekben lejátszott mérkőzésre szívesen emlékszik vissza, de a megítélése szerint talán a Tiszakécske elleni találkozón nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Paunovic Marko a kaskantyúi csapatban – a hátsó sorban bal oldalon

Most a téli átigazolási időszakban beszélt egy játékosügynökkel, akivel már korábban is kapcsolatban volt és hozzásegítette egy ausztriai szerepléshez. A játékosügynök jelezte, hogy van lehetősége, hogy a finnországi második ligában próbálja ki tudását. A finn csapat megnézte a róla készült videófelvételeket, áttekintették, hogy korábban milyen csapatokban játszott, ami után megegyeztek, hogy ott folytatja a pályafutását. Az új klubjához február 14-én utazik majd el repülővel a Belgrád-Amszterdam-Helsinki útvonalon. A finn fővárosból fog majd elutazni a Kajaaniba, ahol az új klubja van.

A kiskőrösiekkel jó barátságot ápol és fogja tartani majd a kapcsolatot, a csapatnak pedig nagyon szurkol, hogy jó eredményeket érjenek el. A kiskőrösi együttestől február 9-én köszönt el Paunovic Marko az egyik edzés alkalmával.

A Kiskőrösi LC csapatával őszi első lett a kapus a megyei I. osztályban

A terve az, hogy szeretné beküzdeni magát a finn csapat kezdőjébe és ott megragadva sok mérkőzést játszani az új klubjában. A kiskőrösi csapathoz hasonlóan kék-fehér mezben játszó Kajaanin Palloilijatról tudni kell, hogy 1924-ben alakult. A KaPa egy szezont játszott a finn élvonalbeli Mestaruussarja-ban, 1953-ban. A Palloilijat története nagy részét a finn labdarúgás második és harmadik szintjén töltötte. Az 1970-es években egy másik helyi klub, a Kajaanin Haka került előtérbe, ami végül ahhoz vezetett, hogy a KaPa elvesztette régóta megőrzött kajaani futballklubja pozícióját, és az 1990-es években visszaesett az alacsonyabb szintre. 2006-ban a klub férficsapata egyesült Tarmóval, és megalakította az AC Kajaanit, az eredeti KaPa azóta az ifjúsági futballra összpontosít.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS